I KJEMPESLAG: Katrine Lund skjøt 590 poeng på halvmatch i Alfhallen og satte ny norgesrekord. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Ny norgesrekord

Katrine Lund klinket til og satte ny norgesrekord på halvmatch 50 meter med 590 poeng i Alfhallen tirsdag kveld.

Hun forbedret dermed norgesrekorden med ett poeng, og sin egen personlige rekord med ti poeng!

18-åringen skjøt 196 på kneserien, deretter 199 på liggendeserien og avsluttet med nesten utrolige 195 på ståendeserien. Her kom åtteren på den siste serien.

- Jeg visste at jeg lå an til 492 poeng hvis jeg avsluttet med bare tiere, forteller en glad Numedal sportsskytter-utøver.

- Skjøt fire tiere, så kom åtteren. Da sa jeg til meg til at avslutter jeg med bare tiere, går det og det klarte jeg, sier Lund, som taklet presset mesterlig .

Bare for å sette resultatet i perspektiv, ville 590 poeng gitt sølv i OL i London. Nå må det tilføyes at der ble det skutt utendørs, mens jondalsjenta nå skjøt innendørs.

Dette betyr at hun seiler opp som en aktuell deltaker i OL i Rio i 2016.

- Jeg håper jo dette resultatet blir lagt merke til, sier jondalsjenta, som skal i aksjon i "luftstevner" på Flisa og i Stange de kommende to dagene.

Bjørn Myrset forteller at Katrine Lunds resultat neppe kan godkjennes som offisiell rekord og at Marianne Berger og Malin Westerheims 489 dermed fortsatt blir stående.

- Det ble fattet et vedtak i januar i år at det var bare resultater satt i NM, EM, VM og OL som kan godkjennes som rekord, sier Myrset,

Det forringer på ingen måte jondalsjentas prestasjon.

 

Kommenter saken

Bli tilhenger av Laagendalsposten på Facebook: