Vi gleder oss til 17. mai og endelig kan vi øve nesten som vanlig til nasjonaldagen.

Kongsberg Guttemusikkorps fikk vist seg litt frem 1. mai. Vi marsjerte i gatene før vi møttes på Kirketorget for litt samspill. Selv om vi ikke kunne blande hele korpset og marsjere i tropp over til Jonas B for is som i «gamle» dager, er vi så glade for å kunne komme ut og vise alt vi har klart å få til gjennom lockdown og digitale øvelser, og nå endelig normale, korona-vennlige øvelser. Når vi nå er synlige igjen, så håper vi jo å tenne en korpsgnist i mangt et barnehjerte, og å kunne ønske mange nye musikanter velkommen til deres lokale skolekorps. Dessverre vil noen barn bli møtt med et bestemt «nei» fra sine foresatte, da holdningene til korps skremmer mange foreldre. Det fins fortsatt en del seiglivede myter om mye dugnad og frykt for ulyder i huset! Her kommer noen gode grunner til å la barna få begynne i korps.

  1. Musikk og samspill: Musikk og mestringsfølelse er det å spille i korps først og fremst handler om! Musikantene lærer seg å beherske instrument og noter, samtidig som de lærer seg samspill. Til og begynne med er det stort bare å få lyd i instrumentet, etterhvert blir det stadig flere avanserte noter å lære.
  2. Alle er med: Alle musikantene får spille på musikkstykkene, og man trenger alle instrumentene for å få helheten. Her fins det ingen reservebenk, og mange av landets profesjonelle musikere har startet karrieren sin i korps.
  3. Unikt miljø: Mens de fleste aktiviteter har lag og grupper sirlig delt inn etter alderstrinn og kjønn, er korpset en fin blanding av gutter og jenter fra byens ulike barneskoler, ungdomsskoler og videregående. De blir godt kjent på kryss og tvers og de store hjelper de små å henge med i notene og treffe tonene.
  4. Marsjere i takt: Korpsmusikanter lærer seg å marsjere i takt, oppstilling og disiplin. Det gjør oss så flotte å se på i 17. mai-toget!
  5. Lite dugnad: Selvfølgelig har det tidligere vært dugnad i korps, men at alle foreldre må stille opp hele tiden på dugnad er en myte. I Guttemusikken er det ett stort loppemarked hvert år, da er det en loppeinnsamlingsdag på våren og en til to dager med loppe salg i august. Ungene har også pleid å selge en loddbok i løpet av året. Dette er veldig overkommelig for de fleste av oss og ikke stort mer enn I andre barneidretter.
  6. Masse, masse GØY: Vi har ungdommer som ønsker å komme tilbake for å spille med oss og voksne som frivillig har stilt opp som korpsledere i over 20 år! Det beviser vel at korpset er et bra sted å være både for store og små!
  7. Fast øvingsdag: I Guttemusikken har vi fast korpsøvelse hver onsdag for alle 3 korpsene, så søsken øver til samme tid. I tillegg er det en kort én til én øvelse med profesjonell spillelærer på Kongsberg Kulturskole en dag i uka.
  8. Korpstur og stevner: Sosiale, opplevelsesrike og minneverdige korpsturer i inn- og utland er en del av den norske korpskulturen. Juniorkorpset pleier å ha en fast tur til Tusenfryd med konsert.
  9. Seminar: En gang i halvåret har vi seminar for å bli bedre kjent og med en kort hentekonsert, så vi får vist frem hva vi har jobbet med.
  10. Hobby for livet: Når instrumentet beherskes, har man en stolt musikant i hus! Korpsforeldres første konsert i musikkteateret, eller det å se musikanten for første gang marsjerende over Nybrua 17. mai, er en glede jeg unner alle foreldre å oppleve. Selv nå etter at mine barn har sluttet, blir jeg like stolt i mammahjertet av korpset vårt. Alle musikantene blir nemlig litt våre egne, for oss voksne som er med de hele tiden! Musikkopplevelsene kommer på løpende bånd, både nasjonaldager, seminarer, spilling på Tusenfryd og hjemme i egen stue. Om du velger å la barnet ditt spille i korps så gir du det en hobby for livet.

Vi i Kongsberg Guttemusikkorps står klare til å ta dem imot! Samme gjør korpsene rundt i omegnen.

Ønsker dere alle en riktig god 17. mai!