17. mai og Alt blir bra tog i Hvittingfoss!

Av

Fredag 15. mai var det duket for Bjørkebakken Barnehage sitt årlige «17. mai» tog.

DEL

Som alltid er en øvelse fram til den store dagen, men ikke i år. Med den spesielle tiden vi er inne i og den annerledes nasjonaldagen vi går i møte, bestemte de ansatte seg for at i år, skulle vi lage et tog som overgikk den vanlige øvelsen vår. Dette skulle bli det eneste toget som barna skulle få gå og beboerne i Hvittingfoss faktisk fikk se i år, og det ble naturlig å kombinere «17. mai» og «Alt blir bra» tog på den måten bare en barnehage kan gjøre i år, ved å gå i sine kohorter med avstand mellom hver kohort.

De siste ukene har barna lagt ned mye tid i å lage plakater, faner, rytmeinstrumenter og rosaruss utstyr for å skape et storslått tog. For skolestarterne i barnehagen er alltid 17. mai en spesiell og stor dag hvor de får være rosaruss og stolt bære lua si gjennom toget. Dette er en dag som barna ser fram til, så for oss var det viktig å kunne gi de denne opplevelsen så lik som mulig som den ville vært på nasjonaldagen.

Bjørkebakken barnehage har blitt en stor gjeng, så for å kunne glede flest mulig av beboerne i Hvittingfoss delte vi oss i to i år, da de yngste barna fikk gå i tog rundt Evjutunet, mens de eldste barna fikk gå i tog i Solvangbakken, Mangerjordet, gjennom sentrum for så å besøke beboerne på Hvittingfoss Bo- og behandlingssenter.

Ekstra gledelig var det også da 1–3 klasse på Hvittingfoss skole valgte å bli med på feiringen i siste liten og i toget som gikk rundt Evjutunet med klassefaner og selvlagde flagg. Toget ble en stor suksess! Til toner av korpsmusikk og «Optimist» over høyttaler kunne de norske flaggene få vaie i vinden, og plakatene bringe budskap som «Alt blir bra», «Sammen i dugnaden» og «Hurra for Norge» mens det ble sunget og ropt hurrarop til alle de fremmøtte som sto i gårdsplassene med egne flagg og ville få med seg toget. Alle de ansatte i barnehagen var for anledningen ikledd like gule t- skjorter med teksten «#ALT BLIR BRA» på.

Konstituert avdelingsleder ved Hvittingfoss Bo- og behandlingssenter, Christine Øxnevad Lie var fornøyd med besøket og kunne fortelle om en god stemning blant pasientene, da barnehagen sang og ropte så høyt de kunne så alle skulle høre det når de gikk forbi. Det er stor stas for både små og store at det tydelig blir satt pris på at vi kommer rundt i tog for å glede beboerne i Hvittingfoss. Feiringen ble selvfølgelig avsluttet på ekte nasjonaldags vis med pølser og is på hver avdeling når vi kom tilbake i barnehagen, og med mange glade barn og store smil om munnen kan vi konstatere med at dette ble en bra barnehagedag!

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.