Etter to år med koronapandemi og begrensninger er det nok mange som ser litt ekstra fram til årets normale 17. mai feiring. Da er det hyggelig å kunne melde at 17. mai-været ser lovende ut, i alle fall hvis du ønsker deg sol.

Vakthavende meteorolog, Pernille Borander, opplyser om at det ligger an til å bli 20 grader og sol på 17. mai.

– Det er et høytrykk som begynner å bygge seg opp nå i løpet av helgen og som vil holde seg helt til 17. mai. Det vil bli lite vind og lite skyer og mye sol, så det er bare å ta med solbrillene 17. mai, opplyser Borander.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hun kan fortelle at det gode været gjelder for både Hvittingfoss, Kongsberg, Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal.

– Det eneste som kan variere litt er hvor varmt det blir, ettersom hvor høyt oppe du er. Det som er sikkert er at høytrykket legger seg godt over hele Sør-Norge og det blir opp mot 20 grader.

Prognosene om mye sol og lite skyer gjelder de neste ti dagene.

– Det er skikkelig fint vårvær i vente. Husk å sjekke UV-varselet på YR.no og ta på solkrem og solbriller, smiler meteorologen.

Se oversikten over 17.mai været de siste 18 årene:

Høy skogbrannfare

Det fine været er ikke bare positiv, i alle fall ikke for gress og lyngbrannfaren.

I slutten av neste uke kan det komme en litt gråere og mer usikker værtype, men foreløpig ikke noe regn.

– Det ser ikke ut til å bli nedbør de neste ti dagene, det betyr at det fortsatt er høy skogbrannfare. Den lille nedbøren som har kommet er ikke nok, opplyser statsmeteorologen.

Faktisk ble skogbrannfarenivået økt i helga og ligger nå på oransje nivå.

– Kos dere gjerne ute i naturen i det fine været, men bruk sunn fornuft. Dette er ikke tiden for å tenne engangsgrill eller fyre opp en fyrstikk i naturen, minner meteorologen.

Som også minner om at det fortsatt gjelder nasjonalt bålforbud i hele landet.

– Det er ikke ventet regn med det første, så skogbrannfaren kommer til å vare en stund. Når det er ventet så mye sol tørker det fort opp.

Mer om 17.mai her: