– Vi har problemer med strømstans fra overliggende nett fra Glitre Energi, så vi jobber med saken, sier Rune Tangen Andersen i Rollag Elverk.

Strømstansen gjelder for så vidt hele Rollag kommune, og 2.500 kunder. Flere personer Lp har vært i kontakt med litt før klokken 21, sier at de har fått tilbake strømmen.

Feil i regionalnettet

Ragnhild Ask Connell, kommunikasjonssjef i Glitre Energi, bekrefter at de har en feil i regionalnettet sitt.

– Vi jobber på spreng med å få i orden strømtilførselen, og har funnet et feilsted. De aller fleste nede i dalen skal nå ha fått strømmen tilbake, sier Ask Connell til Laagendalsposten kl. 21.

De har fått koblet om, slik at strømkundene nå får strøm direkte fra kraftverkene Vrenga og Mykstufoss.

– Men feilen vi har funnet kommer nok til å ta litt tid å reparere, og det er fortsatt noen hyttekunder som ikke har fått strømmen tilbake, fortsetter hun.

Legger inn trafo etter trafo

Rune Tangen Andersen i Rollag Elverk sier det vil ta litt tid før alle får tilbake strømmen.

– For at ikke alt skal ryke på en gang, så må vi ta dette nærmest trafo etter trafo. Vi prioriterer de mest samfunnskritiske stedene, og nå har Rollag sentrum og deler av Veggli sentrum strømmen tilbake. Så vil flere og flere få tilbake strømmen, sier Tangen Andersen.

Det betyr at det fortsatt er både hus og hytter som fortsatt ikke har strøm.

– Hvor lang tid det vil ta før alle har fått tilbake strømmen tør jeg nesten ikke å si. Som sagt, vi må gå forsiktig fram, så ikke alt bryter sammen. Hvor mange som nå er uten strøm har jeg heller ikke oversikt over, sier Rune Tangen Andersen.