Det var nesten helt fullt i Krona da foreldre, søsken, besteforeldre og venner hadde tatt turen for å se på første til tiende trinn på KIS danse egenkomponerte danser til kjente låter som Eye of the Tiger og We will survive.

Fra klima til Løvenes konge

Det to timer lange danseshowet inneholdt alt fra klimapolitikk, spørsmål om overlevelse, klesmoter til Løvens Konge fremført på fem minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Nyhetene er fylt med historier om en skremmende historier om en usikker fremtid. Klimaendringer fører til kriser over hele verden. Vil jorden og menneskeheten overleve?» var et av mange spørsmål forestillingen ville du skulle tenke gjennom.

Se alle bildene fra forestillingen

Bildeserie

KIS - Survival

Rektor Hege Myhre var svært stolt av elevene.

– Hvis dere ser dere rundt, er det dessverre ganske mange tommer seter her i dag, det skyldes at vi har slitt med sykdom. Veldig mange av våre elver er dessverre syke nå, noe som gjorde at ikke alle kunne møte opp i dag. Vi var nødt til å gjøre noen helt i siste listen-endringer på forestillingen, men jeg håper og tror dere vil få se et flott show, forklarte rektor fra scenen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi må bry oss

KIS elevene kom fram til at hvis man hjelper hverandre og bryr oss om vennene våre så vil det være lettere å trives overleve.

– Selv om ting blir vanskelig, må man ikke miste troen på seg selv. Lær av dine feil, vær kreativ og hvis noe ikke går første gang, prøv igjen. For å overleve må vi stole på andre, uttalte KIS-elevene.

Se film fra forestillingen

I første del fikk vi møte gruppen «Game of survival» deres dans fortalte om klimaendringer.

– Mange unge er i dag svært opptatt av klima og bekymret for klimaendringene. Hvordan skal planeten klare seg? Vi må lære å ta vare på planeten, kjempe tilbake mot klimaendringene og jobbe for bærekraftighet, forklarte de gjennom sin dans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Planet KIS

I sangen «Should Never have survived fikk vi et innblikk i klesstiler og fashion som ifølge elevene ikke burde overlevd. Elevene hadde tatt en kikk i foreldrenes klesskap og funnet «mye rart».

Førsteklasse danset til sangen «Feel the light» som handlet om å være bortkommen å finne hverandre igjen. De fokuserte på hvor viktig det er å hjelpe hverandre, støtte og trøste hverandre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I kortfilmen «Plant KIS» fikk vi et innblikk i hvordan det er å være lærer på KIS. Planet Kis var laget i samme stil som den kjente serien «Planet Earth» med Sir David Attenborough.

I Løvenes Konge «The Circle of life» møtte vi hyener, løver, elefanter, fuglen Rafiki, Timon og Pumpa og alle de andre kjente karakterene fra Løvenes Konge universet. Hele Løvenes Konge ble spilt på 5 minutter.

LES OGSÅ: