Gå til sidens hovedinnhold

32-åring siktet for drapsforsøk etter ambulansedrama i Oslo

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen som kapret en ambulanse i Oslo, prøvde bevisst å kjøre ned tilfeldige fotgjengere, ifølge politiet.

I følge NTB fant politiet både narkotika og våpen i den kaprede ambulansen.

En 32 år gammel mann ble tirsdag ettermiddag siktet for drapsforsøk etter at en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag formiddag. En 25 år gammel kvinne er siktet for befatning med våpen.

Mannen har ikke tatt stilling til straffskyld. Han ønsker å bli avhørt, men dette vil tidligst skje onsdag, opplyser hans forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til NTB.

Trusselbrev

Et trusselbrev sendt til mediene før ambulansekapringen i Oslo etterforskes også av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Innholdet i dette trusselbrevet gjør det naturlig å undersøke om det kan settes i sammenheng med dagens hendelse, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Ifølge avisen uttrykkes det høyreekstreme og rasistiske sympatier i brevet, som nylig skal ha blitt sendt ut via en kryptert adresse.

Truet til seg ambulanse

Dramaet startet like etter klokka 12 tirsdag, da en eldre Saab kjørte av veien og havnet på taket ved Rosenhoff i Oslo.

Væpnet med hagle og en Uzi maskinpistol krabbet en mann ut av bilen og iførte seg, ifølge vitner, en skuddsikker vest og tok med seg to bager. Da en ambulanse kom til, truet mannen til seg denne og kjørte i full fart fra stedet. I Saab-en satt også den 25 år gamle kvinnen, som løp fra stedet.

Skjøt mot gjerningsmannen

Dramaet førte til en større politijakt gjennom Oslo, med hjelp av ambulansetjenesten som kunne følge ferden på GPS. Tre ganger forsøkte politiet å stanse den kaprede ambulansen ved å skyte mot den.

– Vi måtte stoppe denne galmannsferden raskest mulig, sa konstituert visepolitimester Johan Fredriksen under en pressekonferanse tirsdag.

Et snaut kvarter etter kapringen lyktes politiet med hjelp av en annen ambulanse å stanse den kaprede ambulansen i Krebs gate på Torshov og pågripe 32-åringen. Det ble løsnet flere skudd, men ingen personer ble truffet.

Rammet tilfeldige ofre

– Det som er særdeles alvorlig og beklagelig, er at gjerningsmannen bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige ofre, sier Fredriksen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.