Antall arbeidsledige i Kongsberg vet jeg ikke, men det jeg vet er at det finnes noen i Kongsberg som ønsker seg fast jobb, som har kompetanse innen diverse, alt fra montasje til prosjektledelse, men som ikke får igjen fast jobb etter at den gamle arbeidsplassen forsvant. Om det er på grunn av manglende fagbrev eller alder er et spørsmål. Men det må være svært nedslående å lese det stykket i Lp og samtidig vite at søknader som har blitt sendt ut kommer tilbake med avslag som svar.

Jeg tror det er på grunn av alder. Etter at en har passert 50 så er en ikke så attraktiv på arbeidsmarkedet lengre, men det er fortsatt mange år igjen til pensjonisttilværelsen. De personene som har passert middagshøyden og vel så det er vel også den aldersgruppen som kanskje er den mest stabile arbeidskraften, ferdig med småbarn og stort sett ferdig med festing og slitne mandager.

«Ryktene» sier at bare en har et fagbrev, samme i hva, så kan en få jobb i Kongsberg nå. Men hva med de generasjonene som gikk ut fra grunnskole / videregående og rett inn i arbeidslivet og som har jobbet i mange år uten fagbrev. Der er det masse kompetanse og hente, men som ikke blir verdsatt på grunn av manglende fagbrev.

Håper næringslivet har god kontakt med NAV og bemanningsbyråene her i byen og gir arbeidssøkende en sjanse uansett alder og utdannelse så dem som ønsker seg en fast jobb får en mulighet.