Aasen fortsetter som rektor

FORTSETTER. Rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge fortsetter i sin nåværende stilling. Bildet er fra 
åpningen av skoleåret 2018/19 Campus Kongsberg.

FORTSETTER. Rektor Petter Aasen ved Universitetet i Sørøst-Norge fortsetter i sin nåværende stilling. Bildet er fra åpningen av skoleåret 2018/19 Campus Kongsberg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et samlet styre har gjenvalgt Petter Aasen til en ny periode som rektor på Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

DEL

Tidligere i høst skrev Laagendalsposten at universitetet mottok fem søknader på den utlyste rektorstillingen på Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Samtlige søkere var menn over 50 år. En av søkerne var Petter Aasen, som allerede var tilsatt i stillingen som rektor på USN.

Styret i USN melder nå at de har tilsatt Petter Aasen som rektor i en ny åremålsperiode (tidsbegrenset periode, journ.anm.).

– Et samlet styre mener at Petter Aasen er den best kvalifiserte søkeren. Han har bred ledererfaring, og har vist at han lykkes med å oppnå resultater, sier styreleder Tore Isaksen i en pressemelding.

Aasen fortsetter derfor altså som rektor på Universitetet i Sør Øst Norge.

Aasen var rektor ved Høgskolen i Vestfold fra 2007, og senere ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV). I 2016 ble han rektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, etter fusjonen mellom HBV og Høgskolen i Telemark. I mai 2018 fikk høgskolen universitetsstatus, og Aasen fortsatte som rektor. Nå går han inn i en ny åremålsperiode på fire år, melder USN.

USN er Norges fjerde største universitet med 18 000 studenter og 2 000 ansatte fordelt på åtte campuser i Telemark, Vestfold og Buskerud.

LES OGSÅ:

Fem søker på rektorstilling

Nye toner på Jonas B.

– Han har bidratt sterkt til at idretten har blitt et kulturelt lim i lokalsamfunnet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken