Det er snart slutt: Du skal ikke lenger kjøre regelmessige ruter for oss på Gamlegrendåsen nord, bare arbeidsruter morgen og ettermiddag. Jeg sørger.

Jeg vet godt hvordan det er å være avhengig av bilen, etter 40 år på landet. Da jeg flytta hit, lot jeg gladelig bilen stå i garasjen. Du brakte meg til byen. Så lettvint! Ni minutter tok det, og jeg slapp å bruke tid og omtanke på parkering. Vinter og snø – ikke noe problem, vi har jo bussen! Sist vinter, før 12. mars, så jeg tydelig at stadig flere oppdaget fordelene ved deg, bussen vår. Du fikk stadig flere reisende. Jeg ble så glad. «Vi får nok beholde deg,» tenkte jeg. «Det kommer jo også stadig flere boliger og flere folk her oppe. Dette skal gå bra.»

Noen synes jo det er tull at du kjører her. «Jeg går heller,» sier de. Jo da, jeg har hatt stor glede av å gå til byen jeg også. Det var før hofta ikke ville gå mer på asfalten. Andre sier: «Jeg sykler heller.» Så flott! Så deilig å sykle! «Før kulda kommer,» sier jeg. For med astma er det umulig vinterstid.

Fra januar 2021 er det slutt, sier Brakar. Jeg sørger! Skal vi virkelig gi opp tanken om at byen skal slippe å fylles opp av privatbiler? Dessverre, også min bil vil finne veien til byen igjen, og leite etter parkeringsplass. Men det er ikke mitt ønske. Jeg vil savne deg stort, vår kjære buss nummer 401.