Allerede torsdag ble det kjent at det ventes større snømengder i helga, og meteorologene sendte derfor ut farevarsel om store mengder snø.

Kommer med råd

Nå melder Meteorologisk institutt at man bør beregne ekstra tid til transport og kjøring, og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

Det kommer fram i et farevarsel fredag. Farevarselet er gult, noe som betyr at det er moderat fare. Kraftig snøfokk kan bety redusert sikt, og snø som pakker seg i veibanen.

(Saken fortsetter under bildet)

Snø i vente

Det er ikke bare på Dagalifjell det er sendt ut gult farevarsel. Det er det også på Skrim, i Flesberg og Kongsberg. Disse farevarslene handler om at det ventes snø. Torsdag sa vakthavende meteorolog, Håkon Mjelstad, til Laagendalsposten at det er ventet ca. 15 centimeter med snø i vårt distrikt.

– Vi sender ut farevarsel fordi det er ventet en god del snø. Hadde det kun vært mellom fem og ti centimeter så hadde vi nok droppet det, men når det blir mellom 10 og 20 centimeter så synes vi det er greit å varsle om det så folk kan være oppmerksomme, sa meteorologen da.

LES OGSÅ: