Advarer mot uærlige «kommuneansatte»

UØNSKET AKTIVITET: Kari Anne Sand ber folk om å vise forsiktighet dersom uventet besøk dukker opp og utgir seg for å komme fra kommunen.

UØNSKET AKTIVITET: Kari Anne Sand ber folk om å vise forsiktighet dersom uventet besøk dukker opp og utgir seg for å komme fra kommunen. Foto:

Ordfører Kari Anne Sand har fått melding om folk med uærlige hensikter som forsøker å komme seg inn med påskudd om at de kommer fra kommunen. Ordføreren advarer.

DEL

- Vi har i ettermiddag fått melding om personer som utgir seg fra å være fra kommunen. Dette er mennesker som med forskjellige motiver prøver å ta seg inn hos eldre mennesker.

Det er verdt å vise forsiktighet.

– Ikke kommunens ansatte

– Jeg advarer nå om dette. Folk fra Kongsberg kommune kommer ikke uanmeldt. Kommunens personell, slik som hjemmehjelp og helsetjenesten kan også legitimere seg, sier Sand.

Ordføreren har valgt å ta kontakt med Lp ettersom dette er noe som pågår nå. Forholdet er ikke anmeldt til politiet.

På døra

Fra tid til annen er det uærlige personer som under påskudd av å være fra det offentlige så vel som andre, som oppsøker folk på døra med hensikt om å komme inn.

Nylig ble et eldre ektepar frastjålet et betydelig pengebeløp ved hjelp av lignende fremgangsmåte. her har riktignok politiet noen spor å gå etter.

Samfunnet er i en unntakstilstand og erfaringer fra historien viser at det alltid er noen som forsøker å sko seg på usikkerhet.

Les også: – Dette er så sjofelt. Han tok bankkortet mitt – og tok ut 25.000 kroner


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken