Gå til sidens hovedinnhold

Alternativ klubbkveld i Numedal Fotoklubb

Artikkelen er over 1 år gammel

Ole Jørn Solberg er formann i klubben og tenkte at sist ukes planlagte program kunne følges. Med en litt annen vri og særdeles god avstand til hverandre, siden medlemmene er spredt fra Geilo til Kongsberg.

Innsendt

Etter planen skulle det være fotomaraton, med utgangspunkt fra Rødberg skole. Normalt ville medlemmene gått ut med kameraene og spredd seg rundt i sentrum.

Men Ole Jørn tenkte at dette kunne gjennomføres fra hver enkelts bosted. Ikke som en konkurranse, men som en morsom aktivitet.

Opplegget var slik at man skulle ut med kamera og tom minnebrikke. Kl. 19 fikk alle påmeldte tilsendt en melding med temaet «gjennom vinduet». Deretter skulle man ta tre bilder av temaet på 20 minutter. Ny melding kom med temaet «kontrast», og til slutt «vårtegn», tre bilder av hvert tema på 20 minutter. Man skulle altså både finne et egnet motiv, riktige innstillinger på kameraet og utsnitt.

Da timen var over skulle man ganske umiddelbart laste sine ni bilder av de trd sjangerne opp på klubbens FB-side. Normalt ville man etter endt oppgave tatt minnebrikken ut av kamerat og gitt til Ole Jørn. Uten mulighet til redigering.
Nå hadde man en viss mulighet til justeringer. Det var allikevel ikke vesentlig, fordi man ble ganske opptatt av å løse oppgavene best mulig. 20 minutter er ikke så lang tid.
Det var stor variasjon i motivene som ble lastet opp da tiden var omme. «Vårtegn» utmerket seg, med variasjonen fra øverst til nederst i dalen. Særlig på grunn av det store snøfallet som kom øverst i dalen natten før.

Til slutt deltok de som ville og kunne på chat-møte via TEAMS.
Der ble oppgavene diskutert, og tankene rundt motivene hver enkelt hadde valgt. Så dermed møttes på en måte noen av oss denne kvelden, og ikke minst opprettholdt klubbaktiviteten.

Definitivt en annerledes klubbkveld, men de som deltok var udelt positive for løsningen. Også undertegnede som deltok med en viss frustrasjon, full konsentrasjon og fotoglede.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.