Tidligere har jeg skrevet om syklister som tror det er en menneskerett å sykle overalt, f.eks i myrer og skiløyper med fatbike, lage djupe spor i fuktige områder i fegater eller i Bergmannsstien.

Denne gangen gjelder det de tre som rundt klokken tolv, søndag (7.), holdt på å kjøre ned kona mi og meg i en steinete nedoverbakke mot Aspeseter. Hadde vi gått ved siden av hverandre hadde dette gått galt. Det var ikke antydning til bremsing, heller pedaltråkk og fart anslagsvis 30-40 km/t.

Stoppet de? Ikke antydning - de kunne jo sette rekord!

Det som skuffer og forbauser meg - og som gjør meg himla forbanna - er at tre voksne ikke bruker det de har mellom øra. Loven er klar: det er de kjørende som skal vise hensyn! I trafikken ville tilsvarende uansvarlighet og hensynsløshet resultert i bøter og inndragning av førerkort. Vi vet hvem dere er, og hadde vi visst at en anmeldelse hadde fått konsekvenser, hadde vi gjort det. En passe straff hadde vært bøter og inndragning av alle bakhjul i tre år. Skjerp dere før dere skader folk!

Det tredje eksemplet på sykkelanarkiet er på stien fra Raumyr opp til Stanga. Her er det titalls meter med falleferdige sykkelramper. Det er også slike i Gruveåsen (alpinanlegget). De som har lagd/brukt dette, bør også fjerne dette svineriet (for det er det om det er brukt impregnerte materialer). Og - hvor er kontrollerende instans i kommunen?

Ikke bruk sinne/energi på å idiotforklare meg på sosiale nettverk, men bruk det på å samle sekta for å fjerne makkverket i åsene, samtidig som dere snakker om hvorledes en bør ferdes på sykkel i skog og mark. God bedring!