Nominasjonsmøtet Buskerud har valgt Kjell Erland Grønbeck som listetopp i forbindelse med stortingsvalget. Grønbeck er lærer, politiker i Øvre Eiker kommune, og 1. vara på fylkestinget for KrF.

På en sjetteplass finner vi altså en fra Kongsberg: Anders Lid.

KrF har ingen representanter fra Buskerud i inneværende periode på Stortinget.

Se hele listen nederst i saken.

Takker for tilliten

– Jeg takker nominasjonsmøtet i KrF Buskerud for tilliten til å fronte et fantastisk lag i valgkampen mot Stortinget 2021. Mange er nærmere KrFs politikk enn det de tror selv, og jeg gleder meg til å reise rundt møte mennesker, og bli enda mere kjent i hele Buskerud, sier Grønbeck i en pressemelding fra KrF.

På andreplass står Anne Lise Søvde Valle (42, Hole) Hun er lokalpolitiker i Hole kommune og leder i Norsk Israelsmisjon. Valle takker også nominasjonsmøtet for tilliten og håper hun kan være med å bidra til at Buskerud igjen får en Krf-representant på «Tinget»

På tredje plass står Sara Tellefsen Nødland (24, Drammen). Hun er medisinstudent og nestleder i Viken KrFU og sier i pressemeldingen:

– Jeg ønsker at alle innbyggere, hvor enn de bor i landet skal føle på mening og mestring i hverdagen. Vi må satse på både kvalitet og bemanning i skolen. Jeg tenker at kvalitet er oppmuntring om egenkraftmobilisering – håp for dem som føler seg svake.

(Saken fortsetter under bildet)

Digitalt møte

Nominasjonsmøtet til KrF i Buskerud ble avholdt digitalt pga. koronasituasjonen, så vi har dessverre ingen bilder fra selve møtet.

Liste til stortingsvalget 2021 Buskerud KrF

Plassering

Navn

Alder

Kommune

1

Kjell Erland Grønbeck

54

Øvre Eiker

2

Anne Lise Søvde Valle

42

Hole

3

Sara Tellefsen Nøland

24

Drammen

4

Helge Haraldset Hafsås

44

Hemsedal

5

Ester Mjøs

18

Ringerike

6

Anders Lid

34

Kongsberg

7

Hava Biser Ihtiman

19

Drammen

8

Robert Leine

58

Lier

9

Hege Irene Fossum

56

Hole

10

Sigmund Tomas Amble

33

Modum

11

Mats Harjo Skaar

30

Drammen

12

Knut Stubben

61

Ringerike

13

Kari Ravnsborg

59

Modum

14

Billy Taranger

72

Drammen