Deler av Kongsbergsangen rammet inn et meget variert og godt danseshow sist lørdag. Det holdt til en fin andreplass for BUL Kongsberg.

Danseglede

Juryen sa det slik: «BUL Kongsberg utnyttet lokalt materiale på en flott måte. De viste stor danseglede og holdt god kontakt med publikum ved fine sceniske løsninger».

Til sammen ni lag fra Norge og Sverige deltok i «kappleiken». Vinner ble et lag med seks unge deltagere fra BUL Sarpsborg. Kappleiken var et ledd i 100-årsfeiringen til BUL Oslo og foregikk på Scene 2 i Det Norske Teatret.

Variasjon

Danserne fra Kongsberg hadde forberedt seg godt til denne kappleiken. De satte sammen et program med reinlender, åtterpardans og vals – og lokale danser fra Sandsvær og Eiker. Det ble til en hel, liten forestilling med variasjon i både formasjon og rytme.

To lokale musikere sørget for danserytmene, nemlig Runar Hvamb Hannevold fra Sandsvær og Pål Brattås fra Flesberg. De var også blant flere spelemenn under dansefesten etterpå, der 250 danseglade svingte seg utover kvelden.

LES OGSÅ:

Bestillingsverket blir plate

- Her foregikk det prostitusjon

Helsesista kommer til Kongsberg