Gå til sidens hovedinnhold

Anne går i gang med nytt konsert-konsept

Artikkelen er over 1 år gammel

Mezzosopranen Anne-Carolyn Schlüter og Glogerakademiet inviterer til kammerkonsert i Kongsberg kirke 8. mars. Med seg har hun Bénédicte Royer på bratsj og Thormod Rønning Kvam ved flygelet.

Bénédicte har hun opptrådt med i flere andre sammenhenger, og Thormod gjestet Glogerfestspillene i fjor.

På programmet står flere ukjente perler fra senromantikkens skattkiste, bland annet fra de to tyske komponistene Kurt Weill og Erich Wolfgang Korngold, som begge måtte flykte til USA under krigen.

Anerkjente

Begge ble svært innflytelsesrike komponister hver i sin sjanger. Weill hadde stor suksess på Broadway og Korngold som filmkomponist. Han ble belønnet med en Oscar. Denne kvelden går de ikke fullt inn i Broadway- eller filmsanger, men holder seg mer til et mindre format fra tidligere perioder. Dramatikken er likevel tydelig til stede.

Den tredje komponisten, Charles-Martin Loeffler, er også tysk, men emigrerte til USA i 1881 etter at faren hans døde i fengsel, arrestert av prøyssiske myndigheter. Han var fiolinist og ble dypt påvirket av fransk og russisk musikk og senere av Jazz. Han utviklet en spesiell forkjærlighet til Viola d`Amore.

Gammel drøm

– Hans 5 Poèmes op. 5 for bratsj, mezzosopran og piano blir konsertens høydepunkt, sier Anne-Carolyn.

Denne konserten er den første i en ny serie kalt «Anne med venner» der Anne-Carolyn musiserer sammen med forskjellige håndplukkede kolleger og skaper en arena for et ukjent repertoar hun er spesiell glad i.

– Det har lenge vært en drøm å presentere denne musikken for et bredt publikum, sier Anne-Carolyn.

I samarbeid med Margit Åsarmoen og Glogerakademiet blir denne drømmen virkelighet.

LES OGSÅ:

Fargerik fyr med mørke undertoner

Bygg videre på Asvos markens-suksess

Jukeboks-billettene revet bort

Kommentarer til denne saken