Gå til sidens hovedinnhold

Ap/SV: – Dette bør Sp svare for overfor sine velgere!

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeiderpartiet og SV i Kongsberg er skuffet over og undrende til at Senterpartiet valgte som de gjorde i forhandlingene.

Torsdag kveld valgte Senterpartiet å gå inn i et valgteknisk samarbeid med Kongsberglista, MDG og Venstre om makten i Kongsberg.

Det falt ikke i smak hos de tidligere potensielle samarbeidspartnerne i Arbeiderpartiet og SV.

– Det er med skuffelse Arbeiderpartiet og SV får beskjed om at SP, MDG, V og KBL har funnet sammen i et valgteknisk samarbeid, sier de to partiene i en felles pressemelding.

Arbeiderpartiet mener de ga et åpningstilbud til Sp i forhandlingene der mange av deres kjernesaker var med, men dette takket altså partiet nei til.

LES OGSÅ: SISTE: Enighet i Kongsberg-politikken

– Uforståelig

Vi var klare på at Senterpartiet var valgvinneren, vårt tilbud speilet dette og vi ga de gjennomslag på mange områder. At de velger bort politisk gjennomslag for en teknisk fordeling av posisjoner er for meg uforståelig. Dette bør Senterpartiet svare for overfor sine velgere!, sier Aps 1.-kandidat, Ingar Storholt, i den samme pressemeldingen.

– Det er rart at Senterpartiet velger å gå inn i et samarbeid der de etter alt å dømme får gjennom mindre av sin politikk. Vi i SV var blant annet veldig fornøyd med at både SP og SV fikk fullt gjennomslag for jordvern. Vi er i perioden som kommer klare for å vise hvilket alternativ SV er i Kongsbergpolitikken, sier ordførerkandidat for SV, Njål Vigleik Grene Johnsen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Ap: – Ikke veldig fornøyd, nei

Kommentarer til denne saken