Åpent Verksted satser digitalt nå

JOBBER ALTERNATIVT: Ellen Kværna i Folkeuniversitetet Senior opplyser at Åpent Verksted har gått digitalt.

JOBBER ALTERNATIVT: Ellen Kværna i Folkeuniversitetet Senior opplyser at Åpent Verksted har gått digitalt. Foto:

Av

Åpent Verksted har gått digitalt og har flyttet mange av sine tilbud og aktiviteter fra Røde Kors-huset og hjem i stua til deltakerne via Facebook.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredag 13. (!) mars måtte Åpent Verksted sende ut meldinger til flere hundre deltakere om at virksomheten i likhet med mange andre måtte gå i lockdown fra mandag 16. mars. Viktige møteplasser og aktivitetsmuligheter for kommunens seniorer ble stengt over natten.

I «koronaens tid» blir ønsket om og behovet for fellesskap og aktivitet enda sterkere. På Åpent Verksted så vi oss om etter nye løsninger for å ivareta aktivitet, kontakt og fellesskap på nye måter. Vi gikk raskt i gang med å opprette en ny facebookside for Åpent Verksted.

Seks forskjellige tilbud har fått egne grupper hvor deltakerne kan fortsette å være aktive og holde kontakt med hverandre. Her legger lærere og instruktører ut videoer, tekster og bilder som inspirasjon og chatten går allerede livlig på mange av gruppene. Her kan deltakerne lese og diskutere ukens novelle med Grete Strømsøyen og delta med filosofiske betraktninger sammen med Jørn Hjulstad på filosofikafè.

Via korte videoer kan de bli med på Linedans med Stine Haugen, finne gode øvelser fra Rosenbevegelse med Britt Inderberg og trene Yoginia med Helene Masseboeuf. For billedvevere og strikkere bidrar Ruth Myhra og Ellen Kværna så godt de kan med instruksjon via chat, SMS, MMS og Facetime.

Vi ser at gruppene kan være en alternativ arena for å ivareta sosial kontakt og aktivitet.

Vi har nå følgende grupper i drift:

Åpent Verksted – Yoginia. Ledes av Stine Helene Masseboeuf.

Åpent Verksted – Rosenbevegelse. Ledes av Britt Inderberg.

Åpent Verksted – Noveller. Ledes av Grete Strømsøyen.

Åpent Verksted – Seniordansere. Ledes av Stine Helene Haugen.

Åpent Verksted – Filosofikafè. Ledes av Jørn Hjulstad.

Veving, strikking og sånt – Åpent Verksted. Ledes av Ellen Kværna.

Gruppene er lukket slik at det må søkes om medlemskap. Et par av gruppene er forbeholdt dem som er tilknyttet aktiviteten fra før.

På Åpent Verksteds facebookside legges det ut smakebiter fra de ulike aktivitetene slik at de som ikke kjenner til aktivitetene fra før kan få et innblikk i hva det dreier seg om.

Etter en drøy ukes drift er det registrert 120 innmeldinger i de ulike gruppene mens Åpent Verksteds facebookside har 220 følgere. Gruppene kan også være en god mulighet til å gjøre seg kjent med flere av Åpent Verksteds tilbud mens vi venter på at dørene åpner igjen. Vi håper mange blir inspirert til å delta – både på Facebook og i den virkelige verden når livet faller på plass igjen.

Mange som går på Åpent Verksted er ikke på Facebook. Vi skulle gjerne ringe alle deltakerne med jevne mellomrom. Med så mange aktive seniorer som deltaer på en eller flere av Åpent Verksteds mange aktiviteter, er det dessverre ikke mulig. Heldigvis har vi et godt system for å sende gruppe-sms slik at vi holder kontakten med deltakerne våre. Åpent Kor har også en god ordning for å holde kontakt med kormedlemmene i påvente av at samfunnet åpner igjen.

I et halvår hvor oppslutningen og aktiviteten i Folkeuniversitetet Senior har slått alle rekorder, har det gjort ekstra vondt å måtte avlyse og utsette virksomheten på ubestemt tid. Aldri har oppslutningen om tilbudene vært så stor og påmeldingene så mange. Vi har sprengt grenser og vokst ut av Lågdalsmuseet og inn på Krona. 80 nye medlemmer hadde tegnet seg i slutten av februar.

Medlemstallet er nå passert 830. Til nå er to teaterturer til Chess med 135 påmeldte avlyst. 14. april skulle over 50 oppleve hvitveisen blomstre på Jomfruland. Alt av teaterturer er avlyst eller utsatt på ubestemt tid. Utenlandsturen til Tyskland er avlyst. Det lå an til å arrangere to turer til Georgia i august. Flere dagsturer er i det blå foreløpig.

Heldigvis kan det aller meste utsettes slik at opplevelsene ligger på vent til verden blir tilgjengelig igjen. Vi kommer tilbake med nye tilbud så snart det er mulig. Foreløpig holder vi kontakt med medlemmene på Folkeuniversitetet Seniors Facebookside og på gruppe-sms.

Vi savner alle og gleder oss til å komme i virksomhet igjen. Vi har begynt å tenke på gode måter å gjenåpne aktivitet og sosiale møteplasser innenfor de premissene som måtte settes.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.