Flere unge voksne ble arbeidsledige i Buskerud

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er en økning i antall registrerte arbeidsledige sammenlignet med fjoråret, særlig innen butikk- og salgsbransjen. Likevel er arbeidsmarkedet i Buskerud fortsatt godt, i følge NAV.

DEL

I Buskerud var det i februar registrert 3 747 helt ledige personer, som tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Det er rett over landsgjennomsnittet, som ligger på 2,5 prosent.

Tallene kommer fram i en pressemelding fra NAV Vest-Viken.

– Arbeidsmarkedet i Buskerud er fortsatt godt, sier Inger Anne Speilberg, direktør for NAV Vest-Viken.

Les også: Charter-Svein inn i politikken: – Jeg blør gjerne litt for drakta

Flere unge voksne arbeidsledige

Det var 2088 helt ledige menn i Buskerud i februar. Det er en nedgang på 41 personer sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

For kvinner var antall helt ledige 1 659, en økning på 200 personer, eller 14 prosent. Det var blant kvinnene størst økning i aldersgruppen 50–59 år, med 60 flere ledige, som tilsvarer 32 prosent.

For menn og kvinner samlet, så vi i februar en økning i aldersgruppen 16–29 år på 114 personer som gir 14 prosent økning.

Les også: Timebussen som ikke går hver time

Økt ledighet innen butikk og salg

Det var fortsatt nedgang i ledigheten innen ingeniør- og ikt-fag med 17 prosent (- 43 personer), industriarbeid med 8 prosent (- 36 personer) og akademiske yrker med 8 prosent (- 5 personer).

Det var likevel innen butikk- og salgsarbeid man så størst økning, med 77 flere ledige, en økning på 18 prosent. Serviceyrker og annet arbeid har 11 prosent økning i ledighet.

– Vi følger spesielt utviklingen innen butikk, salg og service, da dette er bransjer i endring, sier Speilberg.

Les også: Legevaktdebatten raser videre

Artikkeltags