Årets trafikksikkerhetskommune 2020

PRIS: Samferdselsminister Knut Arild Hareide delte ut prisen «Årets trafikksikkerhetskommune» til ordføreren i Rollag, Viel Jaren Heitmann fredag.

PRIS: Samferdselsminister Knut Arild Hareide delte ut prisen «Årets trafikksikkerhetskommune» til ordføreren i Rollag, Viel Jaren Heitmann fredag. Foto:

Rollag er årets trafikksikkerhetskommune 2020. Med prisen følger én million kroner.

DEL

Prisen blir gitt til en kommune som har utmerket seg med godt lokalt trafikksikkerhetsarbeid, og i år ble den delt ut for niende gang.

Inspirere

– Formålet med prisen er å fremme lokalt trafikksikkerhetsarbeid. Ved å hedre kommuner som har utmerket seg, ønsker vi å løfte fram forbilder som kan inspirere andre kommuner til en økt innsats, sier samferdselsministere Knut Arild Hareide i en pressemelding fra samferdselsdepartementet.

Gode resultater

I begrunnelsen står det:

Rollag kommune driver et velfungerende, bredt og langsiktig trafikksikkerhetsarbeid. Arbeidet er forankret på flere nivå både politisk og administrativt. Kommunen jobber systematisk med både holdningsskapende og fysiske tiltak, som gir overføringsverdi for andre. Rollag har vært godkjent som trafikksikker kommune siden 2016. I forbindelse med ny trafikksikkerhetsplan i 2019, ble den forrige planen evaluert med gode resultater. Det ble også her gjennomført en spørreundersøkelse med imponerende resultater. Dette viser at trafikksikkerhet prioriteres høyt og bidrar til tverrsektoriell tenking innenfor det kommunale trafikksikkerhetsarbeidet.

LES OGSÅ:

– Det er rundkjøringer nok

– Jeg håper vi snart kommer i gang med veien videre

Ingeborg og Per Otto kjørte jomfruturen (med Lp i baksetet)

Artikkeltags