Gå til sidens hovedinnhold

Ari Behn bisettes i Oslo domkirke 3. januar

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er forventet et stort oppmøte.

To dager etter nyheten om Ari Behns bortgang opplyser familien til Dagbladet at bisettelsen vil finne sted i Oslo domkirke fredag 3. januar kl. 13:00. Det er forventet et stort oppmøte, men det er ikke klart om kongefamilien vil være til stede.

Les også: Ari Behn (47) er død

Programmet for bisettelsen er ikke fastsatt enda, men venner og familie vil følge Behns egne ønsker, forteller Ari Behns manager Geir Håkonsund.

Ifølge Håkonsund er det Oslo-biskop Kari Veiteberg som skal forrette bisettelsen.

Ikke bisettelse på statens bekostning

Tidligere fredag opplyste regjeringen at den tidligere ektefellen til prinsesse Märtha Louise ikke får bisettelse på statens bekostning.

– Ari Behn var en nyskapende kunstner og forfatter som har betydd mye for mange. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning har vært praktisert til nå, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet, opplyste kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor (SMK) til TV 2.

Statlig betalte begravelser og bisettelser er normalt forbeholdt soldater, ledende politikere og noen kulturpersonligheter.

– Det finnes åpenbart et regelverk man må følge for å få en begravelse på statens bekostning. Det viktigste for familien er nå at det blir tatt et verdig farvel med Ari. Familien er enormt takknemlig for all støtte og kondolanser, sa Håkonsund til TV 2.

Endrer nyttårstalen

Statsminister Erna Solberg (H) har også bestemt seg for å endre nyttårstalen sin, etter at dødsfallet ble kjent.

– Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn, og som nå er berørt av det som har skjedd, sa Ida Dahl Nilssen ved SMK til Dagbladet fredag.

Ari Behn hadde en utstilling i Kongsberg i september 2017. Han holdt også en pop up-utstilling på Stortorvet i juni 2019, sammen med Mikael Persbrandt og Espen Eiborg. Ari skulle egentlig komme, men ble syk og meldte avbud.

Tok til tårene da en siste hilsen til Ari ble skrevet

Her tenner folk lys for Ari