Det er Lyngdal idrettslag som arrangerer familieskirennet lørdag, og det er første gang på over 30 år at et slikt renn går av stabelen. I tillegg til selve skirennet lover de også toradermusikk og underholdning ved Høgheim.

Tryterennet, som skirennet heter, går i en rundløype på 7,5 kilometer i den nyetablerte kulturløypa i Lyngdal, som går innom gamle husmannsplasser og steder med spesiell lokalhistorie.

Historieoppslag er å lese sju steder underveis. Ved Trytetjenn satte idrettslaget opp en gapahuk i høst, med bålpanne, grillpinner, tilgang på gratis ved. Kulturløypa har flere sittebenker og tilrettelagte bålplasser. Det blir muligheter for en «pust i bakken» ved gapahuken, hvor idrettslaget serverer gratis pølser m.m. fra bålpanna.

Start er mellom klokka 1100 og 1300. Målgang innen 14.30.

Småtryterennet er for de aller minste som synes det blir litt langt i kulturløypa går en cirka 600 m lang rundløype på jordet ved Høgheim og Bekjorden. Start og mål på Høgheim med underholdning og hyggelig innslag hele dagen.

Start mellom kl. 1100 og 1300.

– Idrettslaget fokuserer på glede med å være ute i naturen, og samle positive opplevelser sammen med andre, derfor er det ingen tidtaking. Alle deltakere får Tryterenn-medalje, skriver Jarle Westeth i en mail til Lp.

LES OGSÅ: