Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer teknologikurs for jenter

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Vitensenter arrangerer TechJenter, et teknologikurs kun for jenter på 6.–8. trinn.

INNSENDT ARTIKKEL:

Målet er å inspirere og vise jenter hvor spennende teknologi er gjennom forskning, utprøving og lek.

Gjennom sju tirsdagskvelder skal jentene utforske ny teknologi som AR-briller og humanoide roboter og programmere og bygge sin egen robot.

Iniativtakerne til TechJenter er Ingvild Damtjernhaug, ingeniør og leder ved Kongsberg Vitensenter og Vanja Katinka Halvorsen, ingeniør i Kongsberg Gruppen. Med på laget har de også maskiningeniør og veileder ved Vitensenteret, Anastasia Timofeeva.

Moro med realfag

– Vi vil vise at teknologi ikke er en typisk «guttegreie», og har som mål at flere jenter skal oppdage hvor spennende og gøy teknologi og realfag kan være! Vi vil at flere jenter skal være med å skape og utvikle fremtidens teknologi. Framtidens arbeidsliv krever teknisk innsikt og forståelse på alle plan.

Mangfold er viktig, men slik det er nå, er det i hovedsak menn som lager all teknologien som definerer framtiden. Da går vi glipp av viktig perspektiver. Ved å fange oppmerksomheten til jenter i ung alder vil bidra til skape positive endringer i systemet på lengre sikt.

Teknologi for jenter

Vi har alle en ekstra interesse om å fremme teknologi og realfag for jenter – og gjør dette gjennom å tilby et energirikt opplegg hvor deltakerne kan lære masse, møte kvinnelig rollemodeller innen tech, få prøve og feile uten press og forventninger og oppdage at teknologi er for dem!

Kursdeltakerne vil få erfaring med programmering, 3d-design og – printing, elektronikk og prosjektarbeid, og kvinnene bak kurset lover at deltakeren først og fremst kommer til å ha det veldig gøy! Det er fortsatt noen ledige plasser på kurset som starter opp tirsdag 30. april. Samme uken starter det også opp forskerkurs på Vitensenteret.


LES OGSÅ:
Kommentarer til denne saken