– Vi har håp om å få med mange lokale artister – vi skal spille på nett og folk kan putte penger i hatten med betalingstjenesten Vipps om de vil, sier Audun Haukvik.

Det handler om å vise fram lokale artister i en hverdag hvor det byr på utfordringer for en bransje som er rammet i hele sin bredde.

– Musikk og kultur er viktige greier, og når folk ikke får oppleve dette som de er vant til, føler vi et visst ansvar for å gjøre noe, sier han.

Sammen med EnergiMølla som stiller på dugnad med lokaler, lyd og lys lanserer han nå MØLLA LIVE. Det er et konsept der artist og lydfolk deler på det som eventuelt kommer inn på Vipps under opptredenen de kan følge på nett.

Mer informasjonen finner du på EnergiMøllas Facebook-side.

Kreativ tilnærming

Audun Haukvik og lokale artistkolleger vil spre musikk og glede i en tid hvor dette byr på helt nye utfordringer. Musikkbransjen har møtt korona-krisen med kreativ tilnærming.

– Det som skjer nå, har rammet hele kjeden. Dem som opptrer, dem som styrer med lys og lyd, dem som bærer og rigger utstyr og ikke minst dem som vanligvis kommer for å se og høre på.

– I musikermiljøet er samarbeidsvilje veldig utbredt. Det kreative miljøet er flinke. Selv om det butter på normale arenaer, må vi jo bare fortsette å spille.

Haukvik forteller at mange vil være med allerede – og at han håper flere henger seg på.

Begynner på søndag

– Det blir soloartister og band. Jeg tenker at alle kan bidra, selv om storband og korps har sine naturlige begrensninger på samme scene. Vi må ta hensyn til retningslinjene fra FHI (Folkehelseinstituttet).

MØLLA LIVE starter søndag klokken 19.00. Det skal streames direkte fra scenen på EnergiMølla i Kongsberg. Først ut er Audun Haukvik selv.

– Jeg er krasjpilot for prosjektet. Ettersom det er første gang, handler det om å få det til å fungere. Men vi har proffe folk med på laget. Både med lyd og lys, sier han.

– Så er det jo veldig spennende dette her. Applausen vi er vant til, er jo ikke der. Det er begrenset til tommelfingertegn på nettsiden, sier han.

Da gjenstår det bare å se om publikum møter opp. Én fordel er jo at lokalet ikke begrenser hvor mange som kan se på.

Les mer om Audun Haukvik: