Nominasjonsmøtet til Buskerud Senterparti til fylkestingsvalget 2023 ble avholdt lørdag.

Der ble Magnus Weggesrud (31) fra Øvre Eiker valgt som partiets fylkesordførerkandidat – som den yngste i partiets historie, ifølge en pressemelding.

– Jeg er skikkelig glad for den tilliten partiet nå har gitt meg. Med det glimrende laget jeg har med meg, er jeg helt sikker på at vi kommer til å gjennomføre en solid valgkamp, sier Weggesrud i pressemeldingen.

Dette blir også tilbakekomsten til fylkestinget i Buskerud, etter fire år i Viken.

– Å oppløse Viken er en stort seier for Senterpartiet og folk i Buskerud. Jobben med å bygge nye Buskerud er godt i gang, og vi i Senterpartiet er klare for utvikle hele fylket. Folk skal kunne leve trygge og gode liv, med tjenester nær seg i både by og bygd, sier fylkesordførerkandidaten.

Kjente fjes

Eller på lista (se under) er det mange kjente fjes fra Kongsberg og Numedal og alle kommunene er representert.

Fra Kongsberg er stiller både mor og Kongsberg-ordfører Kari Anne Sand (12. plass) og datter og politisk rådgiver Ingrid Nikoline Sand (16. plass), og i tillegg er både Tone Lohndal Hogstad og Per Fossen Hals på lista.

Fra Flesberg stiller ordfører Oddvar Gaaras i tillegg til Hans Endre Fossan, Andres Lien og Robert S. Hansen.

Nore og Uvdal har fått med Lars Fullu på fylkestingslista til Sp.

Fra Rollag kommune er det to representanter på lista: Olaf Storemoen på 33. plass, og helt øverst av alle de lokale: Tidligere ordfører Dag Lislien, på 7. plass.