Bane Nor og Vy med 2.069 innstilte tog på 15 dager

På flere togstrekninger måtte de reisende ta buss for tog mens arbeidet med oppgradering av jernbanen ble gjort om sommeren. Nå er det likevel mange innstilte tog etter at togene skulle gått som normalt igjen.

På flere togstrekninger måtte de reisende ta buss for tog mens arbeidet med oppgradering av jernbanen ble gjort om sommeren. Nå er det likevel mange innstilte tog etter at togene skulle gått som normalt igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter seks uker med buss for tog skulle alt bli bedre, men en oversikt fra Aftenposten viser 2.069 innstilte tog for Bane Nor og Vy og massive forsinkelser.

DEL

I uke 32 og 33 pluss mandag denne uka har Aftenposten registrert totalt 989 planlagte innstillinger av tog, 1.080 innstillinger som var ikke planlagt, samt massive forsinkelser for Bane Nor og Vy.

Tallene gjelder for hele landet, men togstans har rammet spesielt Drammenbanen og Østfoldbanen, de strekningene der Bane Nor har gjort arbeider i sommer mens det er gått buss for tog.

LES OGSÅ: Vil ha felles togbillett med Oslo

Da to Vy-tog havarerte henholdsvis vest og sørøst for Oslo onsdag 14. august, ble 127 tog innstilt.

Verken sjef for persontog i Vy, Arne Fosen, eller Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund har latt seg intervjue. Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy beklager på vegne av selskapet.

LES OGSÅ: Anne Berger er daglig leder i nytt selskap

– Det har vært flere problemer med infrastrukturen, det har det vært også i sommer, sier Scholz. Hun bekrefter at de selv har hatt tekniske problemer med togsett, og sier også at det er viktig at Bane Nor finner de bakenforliggende årsakene til feilene.

– Vi beklager sterkt overfor passasjerene og lover å levere bedre. Vi jobber intenst med å løse signalutfordringene på Østfoldbanen akkurat nå, sier pressesjef Thor Erik Skarpen i Bane Nor.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.