Tørste jernbaneslusker

FORNØYD: Byggeleder Knut Hvila Solhaug (t.v.) og prosjektleder Lars Christen Kile i Bane NOR, var ansvarlig for skinnebyttet sør for Kongsberg stasjon. De har all grunn til å være fornøyd

FORNØYD: Byggeleder Knut Hvila Solhaug (t.v.) og prosjektleder Lars Christen Kile i Bane NOR, var ansvarlig for skinnebyttet sør for Kongsberg stasjon. De har all grunn til å være fornøyd Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av 56 timer med planlagte arbeider på Sørlandsbanen sist helg, satte gjengen fra Bane NOR, Norsk Jernbanedrift og Baneservice rekord og byttet hele 18.000 meter med skinner.

DEL

Det har ikke vært gjennomført skinnebytte i slik utstrekning - på så kort tid - i Norge noen gang. Dette kommer fram i en pressemelding fra Banenor.

Over 140 mann deltok i det tunge arbeidet.

Les også: Bane NOR varsler bråk

Helgen var preget av varmt vær og ettersom dette var hardt fysisk arbeid, gikk det utover væskebalansen.

- Vi ble nok litt overrasket over temperaturen. For lite væske kan føre til svimmelhet og konsentrasjonsvansker, så vi var nødt til å kjøpe inn mer vann til fagarbeiderne.

- Behovet for væske var så stort at vi tømte fem matbutikker i Kongsberg sentrum for kjøpevann, forteller  prosjektleder Lars Christen Kile til nettstedet.

Mer på Bane nors egne nettsider.

Les også: Mer buss for tog

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken