Alle skal med – også de som ikke liker lagspill og alltid har superbakglatte ski på skidager. Fiskum Idrettslag er tildelt 50.000 kroner fra Viken fylkeskommune for å lære barn hvordan friluftsliv fører til økt livsglede, og hvordan matlaging utendørs gir økt mestringsfølelse, for de viktigste – barna!

I dag lager Kongsberg Steinerskole pizza som kan konkurrere med pizzeriaene i Napoli, men på Fiskumhytta i Øvre Eiker - vi er imponerte over hvilken iver elevene fra Kongsberg Steinerskole legger for dagen, sier Øyvind Saastad fra Fiskum Idrettslag.

Det er slett ikke vanskelig å lage fantastisk mat utendørs, du trenger kun gode norske basisvarer, et par teknikker og litt vilje, uttaler Saastad. Fiskum Idrettslag har «Klubben for alle» som motto, dette mottoet er de stolte av – idrettslaget søker å favne om alle, også de som ikke liker tradisjonelle idrettslagsidretter som langrenn og fotball.

«Det er det fineste teltet jeg har sett! Det har også vedovn, så vi trenger ikke å fryse» sier Iselin i tredjeklasse –hun sikter til et 14m2-telt levert av Olav Teigen Maskinforretning. «Også kan man stå i det, til-og-med pappa kan det, han elsker å lage mat. Det kan man jo se …!» sier hun skjelmsk.

Fiskum Idrettslag er imponert over både det kunnskapsnivået og den iver elevene ved Kongsberg Steinerskole besitter og legger for dagen – det er hyggelig å se at oppvoksende generasjoner mottar kunnskap om både mat, helse og friluftsliv gjennom skolesystemet, mener Saastad.

Nysgjerrighet og muligheter til å undersøke fenomener er grunnleggende i vår pedagogikk, uttaler Ingelin Vestly som er lærerinne ved Kongsberg Steinerskole. Å gå fra utprøving og feiling til å utlede teori gir barna tro på egne evner, og lyst til å gi seg i kast med livet!

Fiskum Idrettslag har gjennomført et innholdsrikt program denne dagen – elevene ved Kongsberg Steinerskole har både lagd pizza i vedfyrt pizzaovn, gått på krystalljakt ved det nedlagte dagbruddet like ved hytta, og funnet frosker i Brennåstjenn – en innholdsrik dag for både store og små, oppsummerer Saastad.

Fiskum Idrettslag gleder seg til å invitere flere lokale skoler til samme type aktivitet.