Har du husket disse søknadsfristene?

Søknadsfristen til plasser på videregående skole går ut 1. mars.

Søknadsfristen til plasser på videregående skole går ut 1. mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Har du små barn eller 16-åringer i hus er det greit å ha husket disse søknadsfristene. Nå er det nemlig siste sjans!

DEL

Søknadsfristene for opptak til barnehage, skolefritidsordning (SFO) og videregående skole er lagt til årets første vårdag.

Har du ikke husket å søke barnehageplass, SFO-plass eller videregående skole, begynner du å få dårlig tid.

Barnehage

Om barnet ditt skal begynne i, eller bytte, barnehage søker du til ønsket barnehage via Kongsberg kommune sine hjemmesider, uavhengig om det er privat eller kommunal barnehage du søker.

Barnehagene i Kongsberg samarbeid om opptak av barn, noe som vil si at de bruker et felles datasystem ved søknad og tildeling av barnehageplass.

Fristen for å søke om barnehageplass til hovedopptaket er 1. mars 2019. Behandling av søknadene skjer i løpet av mars/april. Tilbud om plass sendes ut før 1. mai.

Har du allerede en barnehageplass, trenger du ikke å søke på nytt for å beholde plassen.

Les også: Foreldre er superfornøyde med barnehagen

SFO

I august inntar også 6-åringene 1. klasse, og mange skal i den forbindelse også delta på SFO. Også her er søknadsfristen 1. mars, og søknadsskjema sendes inn elektronisk via Kongsberg kommune sine hjemmesider.

SFO er et fritidstilbud for 1. – 4. trinn, og for barn med spesielle behov i 5. – 7. klasse dersom det er kapasitet i forhold til lokaler og bemanning.


Les også: Steinerskolen gir ikke opp – har søkt igjen

Videregående skole

Ungdom som har fullført grunnskolen eller tilsvarende opplæring, har lovfestet rett til tre års videregående opplæring. 1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole og formidling til læreplass som lærling.

I tillegg til videregående skole er det enkelte studier til høyere utdanning hvor søknadsfristen 1. mars gjelder.

Ifølge Samordna Opptak er det blant annet søkere til Politihøgskolen, luftfartsfag ved UIT Norges arktiske universitet, søkere som søker med realkompetanse, tidlig opptak og særskilt vurdering.

Les også: Idrettslagene vil lage ekstra idrettsklasse

Artikkeltags