"For et lite sted som oss, blir tap av alle inntekter over natten raskt kritisk. Alle vet hva det kan føre til, for utgiftene løper videre", står det å lese i Facebook-posten.

Overskriften er: «Knutehytta sin innsamlingsaksjon for personlig nødssituasjon».

Les også: Jostein på Knutehytta snur - stenger likevel(14. mars)

Ber kundene om hjelp

«Vi har over 8000 følgere på Facebook og nesten 1.600 på Instagram. For å komme oss over denne kneika ser vi oss i all vennskapelighet nødt til å starte en kronerulling», heter det i teksten som ligger på Facebook.

Det har ikke lykkes Lp å komme i kontakt med daglig leder.

Ber om en tier fra hver

«Hadde alle følgere bidratt med en tikroning, så hadde vi vært berget til over sommeren. Mer skal det ikke til»

Det tilføyes at et eventuelt overskudd skal investeres i noe som kommer brukerne av Knutehytta til gode. Målet med kronerullingen er 100.000 kroner.

Knutehytta har åpenbart mange venner, for støtteerklæringene er tallrike. Da Lp sjekket nettsiden fredag ved 19-tiden var det kommet donasjoner på drøyt 14.000 kroner. Lørdag 4. april klokken 16, var summen tett oppunder 24.000 kroner.

Om lag 140 personer har donert til mottakerkontoen – via Facebook.

Facebook skriver om slike kronerullinger, at pengene går til mottakers konto med en forsinkelse på noen dager av sikkerhetshensyn.

Ledelse og eiere

Det er selskapet Butikkdrift Jowang AS, ved daglig leder Jostein Wang som driver stedet.

Han tok over i 2018 etter at stedet hadde stått på stedet hvil siden forrige eier Rune Henninen avviklet og senere solgte virksomheten til Grand eiendom Holding AS, med adresse Tønsberg og med eiendomsinvestorene Tore M. Solbakken og Even Vilnes i spissen.

Les også: Jostein (59) skal drifte Knutehytta