I lys av hendelsen på Nore, hvor en mann skadet flere personer, vil jeg først og fremst gi ros til vitner og brannvesen som avvæpnet og tok hånd om mannen inntil politiet kom. I tillegg skal de andre sivile og nødetatene som tok hånd om de skadde, selvfølgelig ha ros for innsatsen sin.

Hadde det ikke vært for vitnene på stedet og et lokalt brannvesen som var raskt på stedet, så kunne dette endt mye verre. Men er dette en type situasjon som sivile personer og lokalt brannvesen bør ta hånd om?

Nei, det er det ikke. For hva om disse personene ikke hadde klart å pågripe gjerningsmannen? Hva om det hadde resultert i flere skadde og potensielt drepte personer? Hva om gjerningsmannen hadde tatt seg inn på den videregående skolen, som ligger rett ved der dette skjedde?

Dette er ikke noe sivile personer og brannvesen skal behøve å utsette seg for. Dette er en jobb for politiet. Her er det et klart og tydelig eksempel på at selv en liten plass som Nore og Uvdal, trenger å ha politiet i nærheten og tilgjengelig hele døgnet, sju dager i uken.

Politistasjonen på Rødberg ligger cirka 10 minutter unna Norefjord, eksakt like langt unna som brannstasjonen. De kunne potensielt vært der på like kort tid som brannvesenet. Det er nemlig utrolig skremmende å tenke på at det ikke er døgnbemannet politistasjon på Rødberg.

Vi har behov for bedre politiberedskap i Numedal nå! Det holder ikke å si at det kan skje noe lignende som dette igjen. Spørsmålet er heller når det skjer. Derfor må beredskapen bedres nå! Ikke om 5 år.