Gå til sidens hovedinnhold

Bergetløkka – Hvor ble det av utredningen?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Husker du Bergetløkka-saken?

Kommunen ville tillate bygging av seks ni meter høye funkisboliger på en tomt som Fylkeskonservatoren mener har høy verneverdi, og Naturvernforbundet mener bør bevares urørt. Dyktige politikere stoppet heldigvis utbyggingen, og sendte saken tilbake til kommunen for utvidet utredning av forslaget vårt om endring av formål til LNF-område (Altså Ikke boligformål).

Så ble det stille......, helt til rådmannen nylig la fram forslag til ny arealplan. Her gikk det fram at kommunen nå foreslo endring av formål til kombinert næring, tjenesteyting og boligformål. Altså kan alt i prinsippet bli bygd der!

Vi gikk spent inn i dokumentene som beskriver utredningen rådmannen hadde gjort, og regnet med å finne en fyldig begrunnelse for det overraskende forslaget. Det vi fant var skuffende, kun en utredning gjort av Fylkeskonservatoren som ender opp i en anbefaling om å ikke bygge ut av vernehensyn. For øvrig var det ingen spor av utredning! Ikke konsekvenser for natur. Ikke konsekvenser i forhold til biologisk mangfold. Ikke konsekvenser i forhold til forringelsen av de høyt vernede nabobyggene. Ingen utredning i forhold til alternativ bruk av eiendommen.

Hvor ble det av utredningen? Politikerne i UMU-utvalget og kommunestyret stoppet en utbygging fordi de ønsket en nøye utredning. Ingenting synes å være gjort! Hvordan kan rådmannen ende med en konklusjon som går rett imot Fylkeskonservatorens anbefaling, uten noen begrunnelse?

Vi spurte rådmannen om dette i en mail for noen måneder siden, og fikk etter purring svar fra en saksbehandler, om at begrunnelsen kunne leses i arealplanutredningen. Hmm …, var ikke det dokumentet vi nettopp hadde lest, som overhodet ikke inneholdt noen begrunnelse som støttet konklusjonen. Merkelig.....?

Nå ble forslaget fra rådmannen heldigvis nedstemt av kloke UMU-politikere igjen, og saken står fortsatt uavklart. Arealplanen ligger nå ute til høring, og skal stemmes over mot sommeren en gang.

Jeg skjønner at rådmannen i tett samarbeid med KKE synes det er dumt å tape de pengene som de kunne fått gjennom salg av eiendommen, men da får dere skrive det i utredningen, og at penger dermed er viktigere enn miljø og kulturvern. Det å late som det er gjort en utredning uten at det finnes spor av det, gir et inntrykk av at kommunen hadde bestemt seg for konklusjonen på forhånd, ikke gadd å bruke tid på utredning og håpet at ingen ville oppdage det.

Bra vi har politikere som følger med i timen!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.