Gå til sidens hovedinnhold

Beskjedenhet er en dyd

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tidligere kommunestyrerepresentant for Kongsberg Arbeiderparti og medlem av kontrollutvalget i Kongsberg kommune, Marit Gislesen, var selv aktiv i etableringen av KKP. Hun forstår åpenbart ikke markedsøkonomi, og at pris ofte avhenger av tilbud og etterspørsel; å selge en 40% andel til en pris på 100 millioner, skal i følge hennes forståelse tilsi at man kan tilby 150 millioner for en 60% andel av KKPE.

Selvfølgelig ikke; KKPE er selvfølgelig langt mer verd enn 250 millioner kroner. I forrige uke argumenterte Gislesen i leserbrev for at KKPE var verd 400 millioner. Verditapet har neppe vært så stort i løpet av den knappe uken som har gått.

En 60% andel kan selges til hvemsomhelst, og markedet rår; selvfølgelig visste Erik Løfsnes at en 60% andel er mye mer verd pr prosentenhet enn en 40% andel.

Bolten Eiendom (Norges Apotekerforening) er ikke så dopet, på piller eller annet, at de i en villfarelse selger sin andel for 150 millioner. De aller, aller fleste forstår det.

Uføret KKP er skapt av Ap, Høyre og SV, de aller, aller fleste forstår det. Det er realitetene, og en kan undres om våre politikere var helt forskrudd, dengang de inngikk en forbindelse med Bolten.

Kommunestyret må gjerne utsette behandlingen rådmannens forslag om salg av Kongsberg kommunes beskjedne andel på 40% i det komersielle selskapet KKPE; det synet deler jeg isolert sett med Aps tidligere ordførerkandidat Marit Gislesen. Gislesen var også kritisk til et eventuelt salg av Kongsberg kommunes eierandel høsten 2017 da denne "problemstillingen" var i en innledende fase. Det er således intet nytt, som nå dukker opp, bortsett fra at det foreligger et konkret tilbud, til en konkret pris. Å selge akkurat nå, på tampen av kommunestyreperioden, synes jeg personlig er dårlig timing.

Avslutningsvis kan nevnes at Erik Løfsnes i sin tid etter å ha forlatt Entra Eiendom i all hast, kom til sølvbyen med formål å etablere en gullgruve; noen gode medhjelpere hadde han, være seg bevisst eller ubevisst.

Ut fra bildet på Wikipedia, kan det synes som om det ble tatt da KKP var i boks. Løfsnes smiler fra øre til øre, for noe vi i dag omtaler for KRONA. Beskjedenhet er en dyd, må vite.

Kommentarer til denne saken