Bevæpnet politiaksjon på Numedal videregående skole

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet fryktet skoleskyting på Numedal videregående skole. De trakk våpen for å få gjerningsmannen til å overgi seg.

DEL

Det ble meldt om at en mann gikk utenfor skolen med noe som ble beskrevet som et våpen.

Kl. 13.33 opplyser politiet at de er fremme på stedet og har kontroll på mannen.

Politiet bekrefter at mannen siktet mot et klasserom med noe som ble oppfattet som et våpen. Den våpenlignende gjenstanden viste seg å være en softgun.

Les også: – Det var full panikk i klasserommet

Politiet trakk våpen

- Folk trodde de så en pistol, og vedkommende hadde for så vidt det på seg, men det viser seg å være en softgun. Det er ikke så lett å se forskjell på det, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet trakk våpen, og ba mannen kaste fra seg våpenet, før han ble lagt i bakken og pågrepet like utenfor skolen.

Mannen blir fremstilt for lege. Deretter blir det besluttet om han blir arrestert eller lagt inn med tvang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RYKKET UT: Sju politibiler rykket ut til skolen. Et politihelikopter var også på vei, men avbrøt da de fikk beskjed om at situasjonen var under kontroll.

RYKKET UT: Sju politibiler rykket ut til skolen. Et politihelikopter var også på vei, men avbrøt da de fikk beskjed om at situasjonen var under kontroll. Foto:

 

Store styrker

En politipatrulje fra Nore og Uvdal var raskt på stedet. Det var de som pågrep mannen, opplyser innsatsleder i politiet, Hans Endre Fossan.

Sju politipatruljer ble sendt til stedet. Politihelikopteret var også på vei, men avbrøt da de fikk beskjed om at  situasjonen var under kontroll. Det samme gjorde én politibil.

– Hold dere i ro

Følgende SMS ble sendt ut til alle foresatte ved skolen kl. 13.25:

Vi har en episode på skolen vår nå. Alle ansatte har fått beskjed om å låse klasserom og holde alle elever inne for at det skal være trygt for elevene.

Politiet har ankommet skolen. Hold dere i ro. Ber foresatte ikke komme til skolen. Mer info kommer.

Moren til en gutt som går på skolenm forteller til Lp at elevene søkte dekning under pultene, og at de ikke fikk lov til å gå ut.

Rett før klokka 14 sendte rektor Siri Syvertsen ut en ny SMS:

Hendelsen er over. Politiet har full kontroll. Ingen har kommet til skade under hendelsen. For mer info se skolens eller fylkets nettside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HOLD DERE I RO: Rektor, Siri Syvertsen sendte ut en SMS til alle foresatte og ba de om å ikke komme til skolen. Lærere fikk beskjed om å låse alle klasserom.

HOLD DERE I RO: Rektor, Siri Syvertsen sendte ut en SMS til alle foresatte og ba de om å ikke komme til skolen. Lærere fikk beskjed om å låse alle klasserom. Foto:

 

Lagt i bakken

Ann Helen Skaug bor rett ved skolen. Klokken 13.45 fortalte Skaug at hun så én mann som var lagt i bakken ved bussholdeplassen. Da var kun én politibil på stedet.

– Det ser udramatisk ut, sier Skaug.

Nore barnehage har midlertidige lokaler i Numedalshallen, som ligger ved skolen. De var ikke ute da episoden oppsto. Barna ble holdt inne og dørene ble låst.

Kriseteam

Da hendelsen var under kontroll, samlet politiet elever og ansatte ved skolen.

Kommunens kriseteam er på plass på skolen for å bistå de som måtte trenge hjelp til å bearbeide episoden. Skolen skriver på sine nettsider at alle elevene som var til stede på skolen fredag, er samlet til et felles informasjonsmøte i kantina. Politi, skolens ledelse og helseteam fra kommunen var til stede for å bistå ungdommen.

Gjennomfører avhør

Politiet gjennomsøkte hele skolen, for å forsikre seg om at det ikke var flere gjerningspersoner eller gjenstander involvert.

Kl. 14.36 var hele skolen gjennomsøkt og klarert.

Klokken 15.45-tiden var det fortsatt store politistyrker på skolen.

Det er gjennomført minst fem avhør så langt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVHØR PÅGÅR: Politiet er fortsatt på stedet å foretar avhør.

AVHØR PÅGÅR: Politiet er fortsatt på stedet å foretar avhør. Foto:

– Jeg ble litt urolig

Ordfører Eli Hovd Prestegården hadde ikke fått noen opplysninger om hendelsen da Lp tok kontakt med henne litt før kl. 13.30. Da var situasjonen fortsatt uavklart, og politiet hadde ikke gått ut med informasjon om hva som foregikk.

– Jeg vet ikke annet enn det jeg akkurat har lest på Laagendalsposten. Jeg kjente at jeg ble litt urolig, sier Prestegården.

Sparsomme med info

Politiet var først tause om hva slags type oppdrag det dreide seg om da Lp tok kontakt. Fem-seks politibiler hadde blitt observert i full utrykning oppover Numedal fra Kongsberg.

– Vi går ikke ut med det nå. Vi må få jobbe litt i fred først, sa operasjonsleder i politiet, Marianne Mørch klokken 13.30 fredag.

LES OGSÅ:

Tips Oss
SMS: LAAG til 2005 Telefon: 32771040 redaksjonen@laagendalsposten.no

Artikkeltags