Det burde ikke være en overraskelse at bevere feller trær.

Skråningen opp mot Verdens Ende er vel en del av en morene? Det står i Laagendalsposten 11. november 2022 at skråningen er sårbar. Det betyr vel at den kan rase ut. Da fremstår det litt merkelig at man fjernet de aller fleste trærne der for noen år siden. Beveren har bare tatt tre eller fire trær. Når den feller et tre blir det fjernet umiddelbart, slik at kvistene som beveren skulle ha er borte. Og hva gjør den da? Surprise! Den feller et nytt tre.

Det står i Lp: "De har lagt kvist tilgjengelig for beveren på et annet sted nærmere Lågen for å forsøke å få beveren til å flytte seg,"

Hvor nøyaktig er dette? Jeg har ikke sett noe kvist.

Det er vel ikke de tykke stammene som ligger øverst på parkeringsplassen som er "kvist", eller?

Det er selvsagt et problem at den feller trær som faller over veien eller ned på parkeringsplassen. Dette kunne vært løst ved at man hadde satt netting rundt trærne man ville bevare. Eller man kunne satt opp et gjerde.

Men, det enkleste er jo bare å skyte i vei midt på natten. At man skremmer opp folk med å skyte vilt rundt seg om natten har jo kommunen tradisjon for, minst to ganger har de hatt massakre på kanadagjess.

Er ikke dette et brudd på bærekraftsmålene til FN? Kongsberg kommune har forpliktet seg til å etterleve dem.

Bevermordet er nok et bevis for at Kongsberg kommune ikke er en dyrevennlig by.