Bilbransjen satser på rekruttering

FAG: Yrkesfagene opplever at bransjeorganisasjoner presser på for å få fatt i flere fagarbeidere. Bilbransjen i Kongsberg bidrar.

FAG: Yrkesfagene opplever at bransjeorganisasjoner presser på for å få fatt i flere fagarbeidere. Bilbransjen i Kongsberg bidrar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bilbransjens opplæringskontor i Buskerud jakter på fremtidens fagarbeidere i Kongsberg.

DEL

– Et av tiltakene vi setter i gang på kort sikt er å invitere elever ved Vg1 TIP på Kongsberg videregående skole til aktivitetsdag ved Bilspiten i Kongsberg 15. februar, sier Signe Olsen ved Bilbransjens opplæringskontor i Buskerud.

Her vil de informere om mulighetene som finnes innen denne bransjen.

Får prøve seg

Elevene vil også få prøve seg litt i verkstedet. Dagen vil avsluttes med oppgaver og quiz der tema selvfølgelig er bilfag.

Elevene får en runde rundt på avdelingene.  De får vite hvilke jobber som finnes, slik som salg, verksted, kundemottak og reservedelslager og få forklart hvordan avdelingene er avhengig av hverandre. Lærlinger vil også bistå med å fortelle.

Politikk

Hovedutvalget for utdanning i Buskerud har nylig bedt fylkesrådmannen snarest mulig å «opprette målrettet dialog med bilbransjen for å få belyst mulighetene for et langsiktig samarbeid som kan gi bilfagene en bedre faglig, pedagogisk og økonomisk løsning for partene enn hva som ligger som føringer for skolebyggprosjektet for Kongsberg videregående skole så langt».

Hovedutvalget forutsetter at endelig beslutning om et formelt samarbeid med bilbransjen senest fattes i hovedutvalgets møte i juni.

Les også: Bilspiten inn i storkonsern

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken