Nå har Biltema bestemt å stenge butikken i februar.

Dette blir et stort savn for svært mange kunder, men det er åpenbart at våre folkevalgte ikke bryr seg så veldig mye om dette, ettersom saken har vært kjent svært lenge.

Jobber vokser neppe på trær for de ansatte heller, men heller ikke dette biter på lokalpolitikerne.

Som vi er godt kjent med verserte Europris-saken i flere år, de måtte til slutt bite i det sure eplet å flytte inn i sentrum, da de sto overfor valget om å legge ned eller flytte.

Det som nå kommer til å skje er at svært mange kommer til å bli kunder hos Biltema i Mjøndalen, jeg er en av dem. Og når vi først er på handletur til Mjøndalen kommer vi også sannsynligvis til å stikke innom noen av disse; Jula, Sparkjøp, Jysk, Obs, Power, Megaflis, Sparkjøp ++. Reiser man over elva er det ennå et knippe med handlemuligheter, ikke minst Buskerud Storsenter.

Poenget mitt er at nedleggelsen av Biltema bidrar til å skape et nytt handelsmønster utenfor Kongsberg.

Noen politikere snakker om at de ønsker mindre trafikk og utslipp på veiene, noe som ikke er forenlig med handleturer på noen mil hvor varene blir kjørt i smått til Kongsberg i stedet for et og annet vogntog som rommer alt av dette godset.

Vi er jo i senere tider blitt godt kjent med sjefen i Senterpartiet, Vedum. Han reiser rundt i hele landet å lytter til folk, holder foredrag, og er fremfor det meste opptatt av Bygde-Norge, og en sterk motstander av sentralisering. (Kommer han i posisjon vil han reversere Viken-prosjektet).

I mitt hode er ikke dette som pågår i Kongsberg kommune noe annet enn sentralisering, riktignok i mindre målestokk, men det er like fullt sentralisering basert på tvang hvor befolkningen ikke blir lyttet til.

I Kongsberg er det flere Sp-politikere, jeg lurer veldig på hvordan de kan gå mot sin egen sjef? Hvorfor tar ikke de lokale Sp-politikerne hensyn til partiprogrammet også lokalt? Kanskje er Sp også som en Kamelon?

Støtter også Kongsberg-ordføreren sentralisering i Kongsberg?