Tarjei Bø (32) hadde en kanondag i løypa og tok verdenscupseieren på fellesstarten i Oberhof til tross for et bomskudd på siste skyting.

Den rutinerte stryningen var sterkest på slutten og avgjorde løpet i siste motbakke, selv om han måtte gå fort hele veien inn. Han hadde en liten luke inn til siste skyting, men bomskuddet gjorde at det ble en krig for Bø.

– Det var en av de hardeste (sisterundene) i karrieren min. Jeg hadde en taktikk om å ha ti sekunder inn til siste skyting, slik at jeg kunne slå dem selv med en bom Og det var det som skjedde, men jeg måtte angripe dem raskt, for jeg er ikke en spurter, sa en dyktig sliten Bø i seiersintervjuet.

IL Bevern-skytteren Erlend Bjøntegaard hadde ikke like god dag, og havnet på 22. plass.

– Jeg føler kanskje at jeg har akseptert at det VM-toget har gått allerede. Det blir i så fall en reserveplass, sa Bjøntegaard til NRK før fellesstarten.

Mange bomskudd

Felix Leitner fra Østerrike ble nummer to og Benjamin Weger fra Sveits nummer tre. De ble slått med henholdsvis 3,6 og 7,8 sekunder av den norske vinneren.

Seieren var Bøs 11. i verdenscupsammenheng. Han var best på en dag der de norske favorittene skjøt seg ut av seierskampen.

Lillebroren og verdenscuplederen Johannes Thingnes Bø var blant dem som bommet allerede på første skyting, og han måtte bruke mye krefter på å hente inn det tapte.

Thingnes Bø bommet én gang på hver skyting og klarte ikke å nærme seg seierspallen. Likevel ble han nest best av de norske løperne på 7.-plass. Det forteller litt om farten hans i sporet.

VM-kvartett

Verdenscuptoer Sturla Holm Lægreid var blant favorittene før løpet, men han ødela egne seierssjanser med to bomskudd på tredje skyting. Bæringen endte på 12.-plassen.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 15 med to bomskudd etter å ha ligget veldig godt an underveis. Johannes Dale bommet fire ganger og endte på 16.-plassen.

Erlend Bjøntegaard måtte tåle to bom på siste skyting og falt dermed ned til 22.-plassen på resultatlista. Dermed ligger han an til å havne utenfor det norske VM-laget i Pokljuka i februar.

Thingnes Bø, Lægreid, Bø og Dale holder de fire øverste plassene i verdenscupen sammenlagt, og de er selvskrevne i laget. Christiansen blir trolig VM-reserve.

(©NTB)