Bjøntegaard klatret ni plasser

BEDRE MED: Erlend Bjøntegaard gikk et godt taktisk løp på jaktstarten og endte på 12.-plass.

BEDRE MED: Erlend Bjøntegaard gikk et godt taktisk løp på jaktstarten og endte på 12.-plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Bjøntegaard sparte det beste til siste i Pokljuka. På jaktstarten gikk han seg opp fra 21.- til 12.-plass.

DEL

IL Bevern-utøveren gikk ut som 21. løper på jaktstarten, litt over minuttet bak Johannes Thingnes Bø som vant sprinten.

Bjøntegaard startet sterkt. Han holdt som vanlig god fart i sporet og tok det rolig på de to første skytingene. Han tapte kanskje noen sekunder til de andre på standplass, men det ga han to fulle hus på liggende. Det sørget og for at han hadde klatret mange plasser i feltet etter to skytinger.

Avsluttet sterkt

Men det er på stående skyting Bjøntegaard har hatt størst problemer. Og de dukket opp igjen på jaktstarten. På den tredje skytingen, bommet han på det tredje og femte skuddet. To strafferunder og håpet om å klatre helt til toppen forsvant der.

Men han avsluttet veldig sterkt. Etter fem treff på siste skyting og meget høy fart i sporet, kom han i mål som nummer 12 etter å ha slått landsmann Sindre Pettersen i en spurt.

Så igjen slår Bjøntegaard tilbake når han får gå i felt. Hans fremste plasseringer i verdenscupen har primært kommet på jaktstart og fellesstart.

– Det var et bra taktisk løp. Jeg går ut roligere i dag og har fokus på at jeg må være rolig og klar for å gjøre jobben min på standplass.. Jeg syns jeg får til det bedre i dag, sa han til NRK etter løpet.

Den første helga i verdenscupen ga mange gode norske plasseringer og mange har meldt seg på i kampen om verdenscupplasser denne sesongen.

– Det kommer fort opp nye løpere så det ble fremdeles beintøff kamp om plassene. Her er det bare å spisse nebb og klør, sa Bjøntegaard om den interne kampen om plassene. 

Thingnes Bø igjen

Seieren gikk til Johannes Thingnes Bø. Sprintvinneren så ut til å vinne jaktstarten klart, men med to bom på siste skyting ble det mye jevnere enn først antatt. Han gikk ut med likt russeren Loginov og franske Fillon Maillet på den siste runden.

En sliten Thingnes Bø klarte ikke å dra ifra og hadde mer enn nok med å holde unna for de to andre. Først angrep Loginov, men et fall ødela for russeren.

Og når det så ut som det skulle bli en grei seier, var nordmannen så sliten at han holdt på å rote det bort på oppløpet. Men en lang tå holdt han foran Fillon Maillet.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags