Reise- og geografipodkasten Globusrulett har kåret Norges 20 beste sommeropplevelser. Galdhøpiggen og Ofoten topper listen, men ferieperler over hele landet er representert.

Blefjell havnet på en hederlig 11. plass.

– Blefjell var godt nok for Fridtjof Nansen – da er det godt nok for oss. Fjellpartiet byr på både mykt og trygt, og litt røffere fjellterreng, samt masse fiskemuligheter. Et sommereldorado, sier Thorkild Gundersen.

Reisejournalisten og programlederen lager ukentlig reisepodkasten Globusrulett, sammen med globetrotter Gunnar Garfors – mannen som har besøkt alle verdens 198 land to ganger.

Se hele nedtellingen til nummer en nederst i saken!

Annerledes år

– Vanligvis snakker vi om land og reisemål over hele verden, men denne sommeren blir annerledes på alle måter. Vi nordmenn skal feriere i Norge, og det er på ingen måte noen nedtur. Vi har begge reist mye – men aller mest i ville og billedskjønne Norge, sier Gundersen i en pressemelding.

Verken han eller makker Garfors synes det er noe nederlag å feriere i hjemlandet;

– Det er nå en grunn til at utlendinger valfarter hit til et av verdens vakreste ferieland. Med omfattende reiserestriksjoner blir det plutselig mer plass til alle oss som bor her, så da var det naturlig å lage denne kåringen av våre favorittopplevelser i Sommer-Norge, sier Garfors.

Podkast-serie

Gundersen og Garfors reiser gjennom flere av landets ytterpunkter, og presenterer en skattkiste av kjente og ukjente perler. Før duoen igjen legger ut på langtur – til Chile – i episoden som kommer neste uke.

Hør programmet om Norge her:

Vi starter nedtellingen...

20. Nordfjord

19. Lillehammer

18. Hammerfest og Sørøya

17. Hardangervidda

16. Trondheim

15. Oslo

14. Svalbard

13. Lofoten

12. Mandal

11. Blefjell

10. Stavanger og omegn

9. Bodø

8. Ålesund og øyene rundt

7. Jotunheimen

6. Haugesund og Karmøy

5. Tjøme

4. Smøla, Hitra og Frøya

3. Vøringsfossen

2. Værlandet og Bulandet

1. plass (delt) Galdhøpiggen og Ofoten.