Strålende på Bleløpet lørdag - avlyst søndag

FAMILIELØP: Bleløpet har lange tradisjoner som en familierenn.

FAMILIELØP: Bleløpet har lange tradisjoner som en familierenn. Foto:

Til tross for at solen skinte på en blå og klar himmel lørdag ble forholdene så dårlige at Bleløpet søndag ble avlyst.

DEL

Søndagens Bleløp måtte avlyses grunnet snøfall på 40 cm og vind.

– Det blir ikke kjørt løyper for det er for mye vind og nysnø. Løypene blir borte bak en med en gang man har kjørt de opp, sier Øyvind Lande i Flesberg IL.

Les også: Perfekte forhold for Bleløpet

Få deltakere

De visste på forhånd at lørdagen ville være den beste dagen for det tradisjonsriket skiløpet, likevel var det få som kjente sin besøkstid. Med mye snø og nykjørte løyper lå alt til rette for en strålende dag for Bleløpet, likevel var det kun 160 løpere.

– Altfor få, synes Lande.

– Lørdagen ga blå himmel og det var vindstille. Det var helt perfekt, og flere burde ha kommet. Selv om vi arrangerer begge dager så var lørdagen meldt til å bli den fineste dagen.

Likevel synes han at selve arrangementet har gått fint for seg og Lande er fornøyd – tross alt.

Færre enn i fjor

Nettopp at det tradisjonsrike turløpet går over to dager, reddet deltakelsen i fjor, forteller Øyvind Lande i Flesberg IL.

Da var det strålende forhold lørdag og 194 deltakere. Fram til søndag slo det om til nordavind, tåke og snøføyke. Da var det bare 25 som våget seg ut.

Bleløpet har lange tradisjoner. Og man må 30 år tilbake i tid for å finne rekordåret for deltakelse. I 1982 var nesten 1.000 skiløpere med. 982 for å være eksakt. De siste årene har antallet deltakere ligget på mellom 200 og 300.

Les også: Nå er Trygve direktør i Norges nest største treningssenterkjede

Artikkeltags