Mange sitter mer eller mindre ufrivillig hjemme og ser ut. Barn på Skavanger skole fikk forleden i skoleoppgave å tegne en regnbue med påskriften «Alt blir bra».

Emma Kvamme Madsen (9) var en av dem som tegnet – og er dermed først ut i Laagendalspostens regnbue-dugnad.

Det er 3.200 skolebarn i Kongsberg som sitter hjemme med pennal og iPad på pulten. Forutsetningene for å bidra burde alle ha innen rekkevidde.

Slik gjør du: Tegn, mal, eller film! Send bidrag til: nett@laagendalsposten.no

Husk å skrive navn!


Alt blir bra!

Slagordet «Andrà tutto bene» – eller på Norsk «Alt blir bra – ledsaget av en tegning finnes nå på alle språk – i vinduer verden over.

Budskapet om ro, solidaritet og samarbeid mot en felles fiende – Koronaviruset. Men en vel så god motivasjon er å lyse opp en utfordrende hverdag full av kjipe nyhetsmeldinger og pålagt isolasjon.

Og ettersom Kongsberg er et internasjonalt samfunn, er det helt greit å skrive samme budskap på flere språk.

Hovedmotivet er en fargerik regnbue med nevnte slagord, men barn over hele verden tolker oppgaven med kreativitet og bredde.

Noen tegner inn familien, hilsener til helsepersonell, vasking av hender går også igjen, noen tegner viruset med kryss over … variasjonene er uendelige.

Alle kan bli med

Laagendalsposten ønsker å bidra til at flest mulig får vist fram tegningen sin. Barn er målgruppen, men alle mellom 0 og 110 år som har en regnbue inni seg er invitert til å male den ut.

Ettersom vårt vindu er digitalt, kan dere også sende video med bilder, sang og musikk om dere vil. Grunntanken er å spre farger og glede!