Denne hytta har vært forsøkt solgt i over ett år

ENNÅ IKKE SOLGT: Etter ett år på boligmarkedet er hytteeiendommen i Hummerbakkfjorden mellom Stavern og Nevlunghavn fremdeles ikke solgt. Hadde boligen ligget på den andre siden av sundet kunne boligen vært flere millioner kroner dyrere, sier megler Tore Solberg.

ENNÅ IKKE SOLGT: Etter ett år på boligmarkedet er hytteeiendommen i Hummerbakkfjorden mellom Stavern og Nevlunghavn fremdeles ikke solgt. Hadde boligen ligget på den andre siden av sundet kunne boligen vært flere millioner kroner dyrere, sier megler Tore Solberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Meglerne mener det er én eneste grunn for hvorfor ingen vil kjøpe den idylliske boligen.

DEL

(Tønsbergs Blad) Hytte med egen strand og privat i en rolig kystkrok med kort avstand til idylliske Stavern, det høres vel ganske perfekt ut?

Ett år etter at fritidsboligen i Hummerbakkfjorden mellom Stavern og Nevlunghavn ble lagt ut for salg er den fremdeles ikke blitt solgt.

Eiendomsmegler Tore Solberg, i Eiendomsmegler 1, har fulgt med på boligen og mener at det er én enkel grunn for hvorfor potensielle kjøpere vender ryggen til den flotte eiendommen.

Og slik er det for mange boliger i Vestfold – hvis de er «uheldige» med det samme:

– Den har ikke kveldssol. Så enkelt er det, sier han, og legger til at boligprisen kunne økt kraftig dersom sola tittet fram utover sommernatten.

– Folk er villig til å betale flere millioner for kveldssol. Man vil ikke sitte med boblejakka en sommerkveld og se på folk som bader i kveldssola på den andre siden av sundet, sier han.

Kveldssol eller ei, ifølge SSB er hytteprisene i Vestfold omtrent det dobbelte sammenlignet med resten av landet.

Eiendommen i Hummerbakkfjorden er priset til 11,9 millioner kroner.

OPPDATERING: Solgt etter over ett år på markedet 

Sa nei til bud

Megleren som selger fritidsboligen, Knut H. Leinæs i Leinæs & Partners, forteller at mange har vært interessert i hytta.

– Vi har fått ekstremt mange henvendelser på eiendommen, og de som har sett den synes jo den er veldig flott, sier han.

Likevel blir den ikke solgt – det til tross for at det har kommet inn bud.

– Dette er snakk om selgere som ikke er nødt til å selge og som derfor ikke trenger å gå ned i pris. Vi kan vente på den rette kjøperen, sier Leinæs.

LES OGSÅ: Sjelden mulighet til å bli Vestfold-bonde

(Saken fortsetter etter bildet)

MANGE INTERESSERT: Megler Knut H. Leinæs (th) opplever enormt stor interesse for hytteeiendommen og har fått mange henvendelser fra potensielle kjøpere.

MANGE INTERESSERT: Megler Knut H. Leinæs (th) opplever enormt stor interesse for hytteeiendommen og har fått mange henvendelser fra potensielle kjøpere. Foto:

Mer attraktivt i Tønsberg

Knut H. Leinæs bekrefter at solforholdene har påvirket interessen hos potensielle kjøpere, men mener at salgsproblematikken er mer nyansert.

– Denne boligen er jo veldig flott utvendig, men må jobbes med innvending. Folk er mer opptatt av standard nå enn det de var før finanskrisen. Tidligere var det kun beliggenhet som gjaldt, sier han.

I tillegg har størrelsen på hytta mye å si.

– Hadde man fått lov til å bygge på mer beboelsesareal så hadde hytta vært lettere å selge, sier han, og referer til påbyggreglementet for boliger i strandsonen. Per dags dato er det ikke lov å bygge til større enn 90 kvadratmeter.

Tore Solberg forklarer at forskjeller mellom Vestfold-byene også kan bidra til at salget går tregt.

Det er ikke voldsomt stor forskjell mellom byene men det er mer attraktivt å bo i Tønsberg. Det speiles i prisene også, sier han.

I Vestfold, og på landsbasis, er det Tjøme som har de aller dyreste hyttene.

BEGRENSET: Mangelen på utbyggingsmulighet kan føre til at kjøpere mister interesseren for boligen, mener megler Knut H. Leinæs.

BEGRENSET: Mangelen på utbyggingsmulighet kan føre til at kjøpere mister interesseren for boligen, mener megler Knut H. Leinæs. Foto:

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten og Laagendalsposten.

Artikkeltags