Sykling i naturen

Av
DEL

MeningerDet gjelder å dele godene samt å forsøke å ta hensyn når man deler naturen.

Mange mener tydeligvis at det ikke er en menneskerett å sykle i naturen. Spesielt de som er så heldig at de bor i naturen selv eller har bygd en hytte i tidligere uberørt natur. De synes å mene at man ikke skal sykle forbi hytta deres. Man kan spørre seg om det er en menneskerett å eie en hytte i tidligere uberørt natur?

Vi som ikke er så heldig å ha hytte i fjellet gleder oss over å kunne sykle en sjelden gang i fjellet. Kan dere hytteeiere tåle at det kommer en syklist forbi en sjelden gang når dere er på hytta?

Noen klager over et par sykkelhjulspor på stier. Etter noen år med Knutetrim har jeg oppdaget at mengder med flere hundre år gamle kulturstier har blitt ødelagt av skogsmaskiner som nå også brukes om sommeren, ikke lenger bare om vinteren. Halv meter dype spor gjennom hele hogstfeltet fører til nye bekker og jordforflytning som kommer til å være synlig i flere hundre år. Er det slik vi vil etterlate naturen, vår fellesarv, til våre barn og barnebarn? 

Jeg forstår at skogen må forvaltes av dem som eier den, men hva med å passe på fellesarena på en skånsom måte? Loven sier at spor i terrenget skal rettes opp etter hogsten. Dette er jo en dyr affære og blir derfor bare gjort etter mange klager i avisen. Sykkelhjulspor, er det problemet, ærlig talt?

Jeg gleder meg fortsatt over å kunne sykle i naturen på en skånsom og hensynsfull måte, og gleder meg over at det er stadig flere som har oppdaget gleden med det. 

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags