(Siste)

En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Comfort viser at 40 prosent av norske boligeiere har planer om å pusse opp et eller flere rom i 2019.

Av disse planlegger 30 prosent å pusse opp baderommet.

70 prosent av dem som skal pusse opp planlegger å bruke 100.000 kroner eller mindre på oppussingen. Kun åtte prosent skal bruke over 200.000 på oppussing i 2019.

– Å renovere et helt bad kan være kostbart. Men som i alle andre rom kan små grep også utgjøre en stor forskjell på baderommet. Det trenger ikke å koste all verden å fornye badet, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Comfort, Kari Øgle Kjensberg.

Hun forteller at drømmebadet i 2019 skal ha lite symmetri og at det interiørmessig skal være mer likt andre rom.

– Her er det bare fantasien som stter grenser. Det meste er lov. Planter, materialer og interiørelementer man ellers er vant til å se i andre rom skal inn på badet. Dette er mindre investeringer som bidrar til å fornye badet, sier Kjensberg.

– Det å installere en ny kran, et nytt dusjhode eller å montere et nytt baderomsmøbel er også gode og rimelige grep for å gi badet et løft, legger hun til.

Baderomsmøblementet skal ha ulike materialer i 2019. Det blir også mer innslag av farger på badet. Vegger, tak og møbler skal ha mørke, dype farger. (ANB)