Ny nedtur for boligprisene

Boligprisene faller for femte måned på rad, viser septembertallene fra Eiendom Norge.

Boligprisene faller for femte måned på rad, viser septembertallene fra Eiendom Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Prisene vil fortsatte å falle fram mot nyttår.

DEL

(Siste) Boligprisene i Norge falt 0,5 prosent i september justert for sesongvariasjoner, viser nye tall fra Eiendom Norge.

Prisene sank med 1,6 prosent i september, men korrigert for sesongvariasjoner var nedgangen 0,5 prosent. Boligprisene hadde jevnt over en svak utvikling i september, viser de siste tallene fra Eiendom Norge.

– Boligprisene utviklet seg svakt i september i store deler av landet, og vi venter at prisene vil fortsette å falle fram mot nyttår, noe som er en normal sesongutvikling. Men styrken i prisnedgangen er sterkere enn vanlig og sterkere enn under det forrige boligprisfallet i Norge høsten 2013, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Saken fortsetter under bildet.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, legger fram utviklingen i boligmarkedet for september måned.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, legger fram utviklingen i boligmarkedet for september måned. Foto:

I landet som helhet har boligprisene steget med 1,5 prosent det siste året.

Det ble solgt 8.681 boliger i september, 7,7 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor. Så langt i år er det solgt 67.822 boliger, en nedgang på 1,1 prosent fra 2016.

– Det ble solgt færre boliger i løpet av måneden sammenlignet med 2016, men salgsvolumet hittil i år er tilnærmet på nivå med fjoråret, sier Dreyer.

Det ble lagt ut 10.289 boliger for salg i september, 6,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Så langt i år er det lagt ut 79.765 boliger for salg i Norge – 8,6 prosent flere enn i 2016.

– Det er blitt lagt ut mange boliger for salg i løpet av måneden, og utbudet har økt i løpet av september over hele landet. Det vil utover høsten være særlig spenning knyttet til om markedet tar unna mye av tilbudet, sier Dreyer. (ANB-NTB)

Artikkeltags