(Avisa Nordland)

(Landet Rundt/Tønsbergs Blad) Da budrunden begynte hadde Erik Bjerke ett eneste mål: å slite ut konkurrenten.

– Jeg er en ganske jovial kar, men når det gjelder sånt er jeg kynisk. Jeg gjør sport ut av det, sier han.

Bød på tusenlappen

Megler Monita Wrangsund visste at det kom til å bli mange om beinet da boligen i Petterødveien på Nøtterøy ble lagt ut for salg. For en drøy uke siden ble den lagt ut, og få dager senere var det visning. Da var det fullt av folk som meldte interesse.

– Dette var rett og slett en veldig koselig bolig som mange ønsket seg og som var priset fornuftig, forklarer hun.

Hun legger til at den typen bolig kombinert med en fornuftig pris kan resultere i et raskt salg. I dette tilfellet stemte det; men budrunden, den tok tid. Og det er det boligkjøper Erik Bjerke som har skylden for.

I begynnelsen av budrunden hevet Bjerke budene sine med 20.000 og 30.000 kroner. Deretter gikk det bare nedover, og til slutt sto det på tusenlappene. Som Bjerke selv sier: – Da kan man jo holde på en stund.

Etter mange bud økte Bjerke til slutt sitt bud kraftig. Dette er en bevisst taktikk fra Bjerkes side, og det lønte seg. Etter 31 bud vant han budrunden.

– Det er psykologi. Det blir som i langrenn, når Petter Northug stikker av på den siste kilometeren. Da gir de andre opp, sier han.

Denne sjarmerende boligen på Nøtterøy vakte interesse hos mange potensielle boligkjøpere.

– Ødela nok dagen deres

Det er ikke første gang Bjerke tar i bruk denne taktikken, og for han er den et sikkerstikk.

– Jeg ødela nok dagen for både eiendomsmegleren og alle som bød, men jeg fikk huset, innrømmer han.

Eiendomsmegleren bekrefter at budgiveren står fritt til å velge taktikk; om enn den fører til en langvarig budrunde.

– Vi som meglere styrer ikke hvor mye budgiverne byr. Vi kan ikke diktere bud, og vi kan ikke nekte dem å følge en taktikk. Men blir det useriøst så kan vi oppfordre dem til å gjøre noe annet, forklarer Wrangsund.

Kjøperne i førersetet

Selv er Bjerke overbevist om at denne taktikken vil bli mer synlig på boligmarkedet fremover.

– Man må bruke og spille med de midlene man har. I den situasjonen er det jo faktisk kjøperne som er i førersetet. Også er det en viss spenning i det, det er moro, sier han.

Så skal det nevnes at det er ikke kun fordi han liker å være «budgiveren fra helvete» at Bjerke valgte nettopp denne taktikken. Dette huset sto på toppen av ønskelista hans, for en helt spesiell grunn:

– Jeg lærte å svømme på brygga rett bortenfor huset, så jeg har røttene mine der. Jeg har lenge fleipet om at jeg ville kjøpe hus sånn at jeg kunne tusle ned til sundet og bade, sier han.