Bra nok!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg syns det er uansvarlig av Laagendalsposten og legge ut innlegg som uhemma skrytet av dem som gjør det bra på skolen.

I disse dager postes karakterkort i hytt og vær på sosiale medier, det lages artikler om elever som kun får 6 ere på karakterkortet, og snart blir det laget artikler om elever som har kommet inn på fantastiske prestisje studier. Godt jobbet Stine Sofie og alle andre med sekser i hvert eneste fag. Dere har gjort en fantastisk jobb.

Men for all del ikke glem de som jubler for en treer, de som gjør det beste de kan ut ifra de forutsetningene de har. Det er nemlig ikke slik at alle er sekser elever, bare de jobber hardt nok. Ofte kan det å få en ståkarakter være en større presentasjon, og kreve mere innsats enn det å få en toppkarakter.

Jeg mener Laagendalsposten og andre medier har et ansvar for å unngå karakterpress i skolen, med de følger vi vet det kan få, og er nødt til å tenke lenger enn en nesa rekker. Dere skal vite at det er mange elever som føler seg dårlig etter å ha lest igjennom disse innleggene, spesielt når det hevdes at alle kan klare det samme bare de jobber hardt nok. Slik er det ikke, da mange jobber masse men ender med 2’er allikevel.

Til alle som henger litt med hodet etter å ha fått vitnemålet. Du er mer en karakterene dine og veien til lykke er IKKE synonymt med gode karakterer, høyere utdanning og prestisje jobb. Et godt liv får du gjennom meningsfull fritid, gode venner, nærhet til familie og først og fremst gjennom å akseptere deg selv slik du er.

God sommer og bra jobba til alle som IKKE fikk seks i snitt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.