Politiet opplyste tidlig at det var spredningsfare til andre bygninger. Spredningsfaren er nå over. Alle personene i leilighetene det brenner i, har kommet seg ut. Det er ikke meldt om skadde personer.

Bygningene er totalt ødelagt. Totalt ble åtte personer evakuert, inkludert tre personer fra leilighetene det brant i.

Evakuert

Utrykningsleder Henning Aas i Kongsberg brann og redning, avdeling Hvittingfoss forteller at de fikk melding om en stor brann i Solvangbakken i Hvittingfoss, ikke så langt unna Hvittingfoss skole.

Han jobber deltid i brannvesenet og jobber på KA Hvittingfoss, og så at det brant derfra.

Det er kommunalt rekkehus, som har brent ned. Det er tre leiligheter i bygget som brant. Det bodde en person i hver leilighet.

– Første prioritet da vi kom fram var å forsikre oss om at alle personene var ute og i sikkerhet. Det var selvfølgelig en lettelse å få bekreftet det, sier Aas.

Brannvesenet forsto at de ikke kunne redde bygningen som brant, så neste prioritet var å hindre at det spredte seg til de to andre rekkehusene, som ligger tett ved.

Jobber med etterslukking

Det var stor varmeutvikling, og vindusrutene i nabobygget har sprukket, men brannvesenet klarte å hindre at det tok fyr.

Åtte – ni mann fra brannstasjonen i Hvittingfoss rykket ut, og jobber fortsatt på stedet med etterslukking.

Brannen startet rundt 300–400 meter fra brannstasjonen, like ved Hvittingfoss skole.

Mannskaper fra brannstasjonen i Kongsberg rykket også ut, men Hvittingfoss-brannvesenet hadde kontroll, slik at Kongsberg-mannskapene ble sendt hjem.

De tre beboerne som har mistet boligen, er evakuert, blir nå tatt hånd på Hvittingfoss bo- og behandlingssenter. De fem andre som først ble evakuert, er nå tilbake i boligene sine.

Vil skaffe andre boliger

Anette Finnerud, daglig leder i Kongsberg Kommunale Eiendom (KKE), er til stede på branntomta.

– Det viktigste er at beboerne er ute, så blir det en oppgave å finne andre boliger til de rammede. Om det blir i Hvittingfoss eller ikke, er for tidlig å si, sier Finnerud.

– Både NAV og kommunen vil hjelpe til på alle mulige vis, sier Annette Finnerud, daglig leder i KKE.

Ordfører Kari Anne Sand tok turen til Hvittingfoss torsdag morgen da hun fikk vite om brannen.

– Vi er glade for at alle har kommet seg ut, og at ingen har kommet fysisk til skade i brannen, sier ordføreren.